Βρύζας: «Εχω υποθηκεύσει την περιουσία μου για τον ΠΑΟΚ»

Τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ζήσης Βρύζας, ο οποίος πάντως τόνισε ότι θα είναι «παρών» στην επόμενη μέρα και θα δώσει μάχη για τη σωτηρία του Δικεφάλου. Ο κ. Βρύζας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ανέλυσε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρθηκε και στις επαφές με τους κκ. Σαββίδη και Καμπάνη.

Τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ζήσης Βρύζας, ο οποίος πάντως τόνισε ότι θα είναι «παρών» στην επόμενη μέρα και θα δώσει μάχη για τη σωτηρία του Δικεφάλου. Ο κ. Βρύζας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ανέλυσε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρθηκε και στις επαφές με τους κκ. Σαββίδη και Καμπάνη.

Ο παλαίμαχος διεθνής άσος αναφέρθηκε στην τακτική που θα ακολουθήσει η ΠΑΕ για να εξασφαλίσει αδειοδότηση από την UEFA, τόνισε ότι δεδομένων των συνθηκών νιώθει άβολα να ζητήσει ξανά την οικονομική βοήθεια του κόσμου, ενώ αποκάλυψε ότι έχει βάλει υποθήκη την προσωπική περιουσία του για τον Δικέφαλο…

Αρχικά ο κ. Βρύζας δήλωσε: «Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιος σύλλογος, μέσα στα 40 καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Κάθε 4-5 χρόνια έχουμε αυτοκαταστροφικές τάσεις. Δύο είναι οι λόγοι που υπάρχει τώρα αυτό. Υπήρχαν τομείς που δεν οργανώθηκαν όπως έπρεπε την τελευταία τετραετία, επαναλαμβάνω, όμως, ότι έγινε πολύ σοβαρή δουλειά.

Υπήρχαν κομμάτια, πάντως, όπως το εμπορικό που δεν οργανώθηκαν όπως έπρεπε και δεν υπήρχε στρατηγική για μεγάλες επενδύσεις όπως το αθλητικό κέντρο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την οικονομική συγκυρία, την αύξηση της φορολογίας και το fair play μας έφεραν σε αυτή την θέση. Ο ΠΑΟΚ θυσίασε παίκτες για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του μέχρι τις 31/12. Αυτό επιβάλλει όμως το fair play. Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να δώσουμε την μάχη μας μέχρι 30/6. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει για στήριξη. Εγώ πρέπει να του μιλήσω αληθινά. Πλέον υπάρχουν δύο δρόμοι. Της συσπείρωσης και της απαξίωσης. Εγώ δηλώνω στρατιώτης του ΠΑΟΚ και αυτή την μάχη θα την δώσω».

Επίσης ο κ. Βρύζας είπε, για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Η απογοήτευση είναι λογική. Όταν από κάποιον στερείς την ποιότητα, πειράζει τον καθένα. Εγώ πρέπει να μεταφέρω την τωρινή κατάσταση. Θέλω ο κόσμος να καταλάβει την προσπάθεια που γίνεται και να είναι δίπλα μας».

Για το πώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρει τον τρόπο για την αδειοδότηση: «Οι δρόμοι είναι είτε από χορηγίες, είτε επενδυτές, είτε από εισιτήρια. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε όλες τις λύσεις για να παίξουμε στα ευρωπαϊκά Κύπελλα».

Για το αν ήταν κακός ο τρόπος λειτουργίας τα χρόνια που πέρασαν: «Δεν ρίχνω μομφή για κανέναν. Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον τρόπο λειτουργίας που είχε. Έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην εποχή της ευημερίας. Τα έχω πει και στον Ζαγοράκη. Ο οικονομικός διευθυντής στις 2 Μαΐου θα αρχίσει να δουλεύει. Πιστεύω η διαφάνεια είναι σημαντική. Εγώ θα πρέπει να κάνω είναι να προστατέψω τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ».

Για τα οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ: «Αυτή την στιγμή έχουμε τριγμούς σε όλες τις διαδικασίες, όπως αυτό γίνεται και στις σκέψεις των οπαδών μας. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πρέπει να βρούμε λύσεις. Αν γίνουν αυτά η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. Ο τρόπος λειτουργίας είναι ο πιο σημαντικός. Όχι οι παίκτες που θα έχει».

Για τους κκ. Καμπάνη και Σαββίδη: «Πλειστηριασμός σε αυτά τα θέματα δεν γίνεται. Έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους. Εγώ σαν ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσεγγίσω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους. Εγώ σαν Βρύζας δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μόνο ο πρόεδρος του Α.Σ».

Για το πόσα είναι τα χρήματα που χρειάζεται άμεσα ο ΠΑΟΚ: «Στην τελευταία γενική συνέλευση αναλύθηκε η οικονομική κατάσταση. Πάντως, η διαφάνεια δεν σημαίνει και ξεβράκωμα. Θα πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε την ομάδα. Γίνονται όλες οι διαδικασίες για να πάρουμε την αδειοδότηση».

Για τα «παγωμένα» χρέη: «Έγιναν ενέργειες, πολύ σημαντικά ραντεβού. Αν λυθεί αυτό το θέμα θα ανοίξει ο δρόμος και για την επένδυση. Κάθε άνθρωπος είναι δύσκολο να έρθει στον ΠΑΟΚ με τα παγωμένα χρέη. Προσπάθησα να το λύσω αυτό, προεκλογικά ήταν πολύ δύσκολο να γίνει. Υπάρχει επαγρύπνηση, έχουμε πάρει διαβεβαίωση για νέο φορολογικό νόμο, περιμένουμε να δούμε και αυτόν και ανάλογα να πράξουμε».

Για το θέμα των επενδυτών: «Αυτή την στιγμή είμαστε με νερά μέσα στο σπίτι μας. Πρέπει να βγάλεις τα νερά. Ο επενδυτής είναι μια λύση και γι’ αυτό γίνονται οι επαφές».

Για το αν έχει ενημερωθεί ο κ. Κατσαρής: «Έκανα συνάντηση με τον Κατσαρή. Έχει ενημερωθεί. Κανένας από τους δύο δεν μπορεί να έχει το γήπεδο πριν δείξει ποιος είναι. Εκκρεμούν οι συναντήσεις με τον Ερασιτέχνη. Σήμερα περιμένουμε το χαρτί της τράπεζας από τον Σαββίδη. Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα αντιμετωπίζουμε το θέμα».

Για το αν υπάρχουν ημερομηνίες για το θέμα των επενδυτών με βάσει την άδεια που πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ από την UEFA: «Μέχρι τις 14 Μαΐου θα έχουν ληφθεί αποφάσεις που ανοίγει η αύξηση».

Για τα θέματα της Λίγκας: «Η Πολιτεία προσπαθεί να επιβάλλει κανόνες. Κάποιοι ίσως να με θεωρήσουν γραφικό. Μέχρι τώρα, αυτούς τους τρεις μήνες, έχουν γίνει προσπάθειες. Η Λίγκα προσπαθεί να περάσει το πως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο υγιής φωνή στην Λίγκα. Έχει προσέγγιση όπως πρέπει. Αυτή την στιγμή εγώ θέλω να πιστεύω πως γίνεται προσπάθεια».

Για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί ο ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους: «Πρέπει να δώσουμε έμφαση στο εμπορικό κομμάτι και σε καθοριστικούς τομείς. Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας ότι θα πορευτούμε χωρίς επενδυτές για να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα ενδεχόμενα. Θα περιμένουμε και τα πλέι οφ για να δούμε τα οικονομικά. Ο κόσμος μακάρι να έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης και να έρθει να δώσει μάχη.

Εγώ δεν θέλω να τονώσω, θέλω η ομάδα να αποκτήσει και πάλι νοοτροπία νικητή, θέλω αυτά που λέμε στα παιδάκια μας για ηθικές αξίες να εκφράζουν τον ΠΑΟΚ. Είμαι σε επαφή με τα παιδιά, πιστεύω να ανταποκριθούν σε αυτό που πρέπει να κάνουν. Είναι άλλη η ώθηση όταν το γήπεδο είναι γεμάτο».

Για το ζήτημα Σαχπατζίδη: «Είναι ένας από τους πολλούς μετόχους. Έχει ένα προσωπικό θέμα που είναι στην δικαιοσύνη, θα δούμε τι θα γίνει. Όπως ξέρετε έχω προσωπική σχέση μαζί του. Δεν έχουμε ακόμη καμία ενημέρωση από την ΕΕΑ. Είμαστε στα πλαίσια της νομιμότητας, έτσι κινούμασταν και έτσι θα κινούμαστε και από εδώ και πέρα».

Για το αθλητικό κέντρο: «Δεν υπήρχε στρατηγική και πλάνο για το τι θα γίνει. Δεν υπήρχε μελέτη των υποδομών. Πάντως στηρίζουμε αυτή την επένδυση, θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις».

Για το θέμα της παραμονής του κόουτς Μπόλονι: «Ο Μπόλονι έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο και δεν τίθεται θέμα προπονητή».

Για το ρίσκο με τα νέα παιδιά: «Εννοείται πως είναι ρίσκο. Αλλά τα νερά είναι μέσα στο σπίτι μας. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως για δύο χρόνια θα πρέπει να μειώσει τις οφειλές του».

Για το θέμα του Σαλπιγγίδη: «Έχουμε μπροστά μας τα πλέι οφ. Ο Δημήτρης είναι από τους σημαντικότερους παίκτες που έχουμε. Θα μιλήσουμε μαζί του. Έχει μπροστά του και την Εθνική που είναι χαρά μας να παίζουν εκεί παίκτες μας».

Για το αν τον ενδιαφέρει πόστο στην Λίγκα: «Δεν με απασχολεί να είμαι στην Λίγκα».

Για την δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες: «Είναι επιλογή μας εδώ και τέσσερα χρόνια να δώσουμε έμφαση στις Ακαδημίες. Το πλάνο τότε ξεκίνησε, έγιναν δωμάτια, συμφωνία με ιδιωτικό σχολείο, έχουν μαγείρισσα. Δώσαμε έμφαση στην νοοτροπία των παιδιών, σε ποια τουρνουά θα παίζουν, βάζουμε να παίζουν στους αγώνες δύο χρόνια μικρότεροι και αυτή την στιγμή ήρθαν τα αποτελέσματα μέσα από αυτή την δουλειά. Σίγουρα η ομάδα πρέπει να έχει βασικό κορμό, δεν μπορούν μόνα τους τα νέα παιδιά. Θα φτιάξουμε κορμό και θα δώσουμε την ευκαιρία στους νεαρούς να δείξουν τι μπορούν να κάνουν».

Για το θέμα των επενδυτών και τις άλλες επαφές που έχει κάνει πέραν των κκ. Καμπάνη και Σαββίδη: «Δεν έχω σκοπό να βάλω τον Καμπάνη και με τον Σαββίδη να κάνει πλειστηριασμό. Εχω μιλήσει και με άλλους. Περιμένω το χαρτί του Σαββίδη και να καλυφθούμε με την φερεγγυότητά του».

Για άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές: «Έκανα επαφές με ανθρώπους επιφανείς της πόλης. Πιστεύω πως έχουμε μια τόσο ισχυρή ομάδα και πως δεν ήταν δυνατόν άνθρωποι τέτοιοι να μην συμμετέχουν στο σύλλογο. Δεν ήθελαν όμως να συμμετέχουν γιατί το περιβάλλον δεν ήταν κατάλληλο. Υπάρχει άγριο κλίμα».

Για το νέο Δ.Σ.: «Μέχρι τις 10 του μήνα θα έχω δώσει ονόματα».

Για την υποθηκευμένη περιουσία του: «Έχω ευθύνη και έχω υποθηκεύσει τα παιδιά μου και την περιουσία μου. Αυτή η προσπάθεια γίνεται από την ψυχή μας και την καρδιά μας. Μου έχουν δεσμεύσει την ακίνητη περιουσία μου μέχρι να αποπληρωθεί το 70% των χρεών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, καλώς όποιος θέλει να δώσει την στήριξή του, δεν μου βγαίνει να του ζητήσω άλλο υπομονή, ας ξέρει την αλήθεια και ας πάρει την απόφασή του».

Για το θέμα του κ. Βιολίδη: «Έχουμε βάλει ένα όριο μέχρι 30/6 για να επιστραφούν τα λεφτά του Βιολίδη. Μεχρι τις 30/6 πιστεύω ότι θα έχει δώσει τις εγγυήσεις ή τις επιταγές».

Για το θέμα του ιματισμού: «Στάλθηκαν σήμερα τα συμβόλαια της UMBRO. Είναι υπογεγραμμένα από την εταιρία».

Για το ενδεχόμενο πώλησης παικτών: «Θα πρέπει από υπόλοιπους τρόπους να βρούμε λύση. Δεν είναι τρόπος αυτός να χάνονται ποιοτικοί παίκτες και να απογοητεύεται ο κόσμος».

Για τον προϋπολογισμό: «Πρέπει να δούμε και τα πλέι οφ και μετά να γίνει ο προϋπολογισμός».

Για τα δύο διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα του ΠΑΟΚ: «Είναι δεδομένο ότι έφυγαν παίκτες ποιότητας. Εκτός αυτού υπάρχουν τριγμοί σε όλο το οικοδόμημα λόγω της γενικότερης κατάστασης. Η ομάδα αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Η ομάδα έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο, νομίζω πέτυχε περισσότερα γκολ από άλλες σεζόν, αλλά δεχτήκαμε και πολλά, θα πρέπει να βρεθεί ισορροπία. Είναι δουλειά του προπονητή και θα βρει την λύση. Ο μέσος όρος μος μας εντός έδρας ήταν κακός δεν μπορείς έτσι να πρωταγωνιστήσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk