Στοιχεία φωτιά από την Κύπρο για τις μίζες στα υποβρύχια

Στοιχεία φωτιά που αφορούν διακίνηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος παρέδωσε στις ελληνικές ανακριτικές Αρχές η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου.

Στοιχεία φωτιά που αφορούν διακίνηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος παρέδωσε στις ελληνικές ανακριτικές Αρχές η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου.

Τα στοιχεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αφορούν πιθανές προμήθειες σε σχέση με την αγορά των υποβρυχίων, με ύποπτο τον πρώην υπουργό κ. Α. Τσοχατζόπουλο. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν από τις κυπριακές Aρχές εδώ και μήνες και υπεύθυνοι της ΜΟΚΑΣ αντέδρασαν στις ανακοινώσεις των ελληνικών Aρχών ότι δήθεν αυτές ήταν που εντόπισαν στοιχεία σε σχέση με την υπόθεση των υποβρυχίων.

Η ΜΟΚΑΣ και χωρίς να της ζητηθεί από καμία αρχή στην Αθήνα άρχισε από μόνη της την έρευνα και κατέφερε να συγκεντρώσει αρκετά σημαντικά στοιχεία τα οποία και διαβίβασε προς αξιολόγηση στην Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στην Αθήνα.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στην Κύπρο είχαν εντοπισθεί ύποπτοι λογαριασμοί τους οποίους είχαν ανοίξει με ψεύτικα ονόματα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση υποβρυχίων. Γίνεται λόγος για 21 άτομα τα οποία ενεπλάκησαν σ΄ αυτήν τη διαδικασία και αφορούσαν ποσά που σχετίζονταν με τις προμήθειες για την αγορά των υποβρυχίων. Το περίεργο στην όλη υπόθεση, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Κύπρο, ενώ έχουν εντοπισθεί ύποπτοι λογαριασμοί, κανένας στην Αθήνα δεν ζήτησε τη δέσμευση τους.

Η ΜΟΚΑΣ διενήργησε έρευνες και για την εταιρεία Torcaso που ανήκει στον Νικόλαο Ζήγρα, εξάδελφο του κ. Τσοχατζόπουλου, η οποία συστάθηκε στην Κύπρο και μέσω αυτής αγοράστηκαν ακίνητα στην Αθήνα που αργότερα πωλήθηκαν στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Η επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ κυρία Εύα Παπακυριακού σε συνέντευξη της στη Λευκωσία αφού εξέφρασε την ετοιμότητα της υπηρεσίας της για να παράσχει κάθε βοήθεια και συνδρομή στις ανακριτικές Αρχές στην Αθήνα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η υπόθεση υποβρυχίων να συνδέεται άμεσα με την υπόθεση που αφορά την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk