Αγ

Μιλφέιγ με κρέμα μαστίχας και λεμόνι

Υλικά για 6 άτομα

3 φύλλα κρούστας
½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα
4 κ.σ. ζάχαρη
λίγη κανέλα
Για την κρέμα
400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, κρύο
1 βαζάκι κρέμα μαστίχας*, σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 λάιμ (μοσχολέμονα), ακέρωτα
6 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί που να χωρά τα φύλλα ολόκληρα. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το βουτυρώνουμε καλά και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Βάζουμε το δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Το ίδιο κάνουμε και με το τρίτο. Χαράζουμε 18 τετράγωνα (3 x 6 εκ.) με ένα μαχαιράκι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα σε σχάρα ώστε να κρυώσουν και να μην κολλήσουν.

Κρέμα: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε με την κρέμα μαστίχας και το ξύσμα. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

Σερβίρισμα: Απλώνουμε μια στρώση κρέμας σε ένα φύλλο, κλείνουμε με το δεύτερο και στρώνουμε από πάνω ακόμη λίγη κρέμα. Κλείνουμε με το τρίτο φύλλο, γαρνίρουμε με 1 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι και άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

* Κρέμα μαστίχας θα βρείτε στα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και στο Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1 και Αριστείδου 11, Αθήνα, τηλ. 210 3234 612)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk