Ευ. Βενιζέλος: Ζητεί από τον λαό καθαρή εντολή άνω του 50%

Καθαρή εντολή και νομιμοποίηση δι’ αυξημένης πλειοψηφίας άνω του 50% για τις πολιτικές δυνάμεις που θα κληθούν να κυβερνήσουν τη χώρα, ζήτησε από την Τρίπολη ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος.

Καθαρή εντολή και νομιμοποίηση δι’ αυξημένης πλειοψηφίας άνω του 50% για τις πολιτικές δυνάμεις που θα κληθούν να κυβερνήσουν τη χώρα, ζήτησε από την Τρίπολη ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος.
«Την επομένη των εκλογών δεν υπάρχει δεδομένη κυβέρνηση και δεδομένη πολιτική. Γιατί αν ο λαός δεν εκφραστεί με καθαρό τρόπο κι αν δεν δώσει εντολή με σαφή πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα, πλειοψηφία που ξεπερνά κατά πολύ το 50% μπορεί να υπάρχουν 151 βουλευτές στη Βουλή, αλλά δεν θα έχουν πραγματική επαφή με την εκλογική βάση, δεν θα έχουν το ηθικό και πολιτικό έρεισμα να στηρίξουν μια Κυβέρνηση και μια πολιτική, που δεν έχει την έγκριση του ελληνικού λαού», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, μίλησε για την ετοιμότητα του ΠαΣοΚ να αναλάβει πρωτοβουλία και να οργανώσει την νέα συμμαχία των προοδευτικών, υπεύθυνων και αλληλέγγυων δυνάμεων της σοβαρότητας και της προοπτικής, «αλλά αν μας το πει το λαός», όπως είπε. «Αν το πει ο λαός καθαρά και στα ποσοστά, καθαρά και στις έδρες, αλλιώς να πάνε να κυβερνήσουν. Και εμείς εδώ είμαστε εποικοδομητική αντιπολίτευση, θα τα πούμε, θα τα λέμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Αντώνη Σαμαρά για αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ «εκτός τόπου και χρόνου» και «ντεμοντέ», ενώ αναφέρθηκε στον εαυτό του και στον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, λέγοντας ότι ήταν «οι ήρωες, οι «Ηρακλείς», που σήκωσαν το βάρος της άρνησης να πληρώσουμε το χρέος».
«Δεν είμαι αυτός που πέτυχε, μαζί με τον Πρωθυπουργό, τη μεγαλύτερη στα διεθνή χρονικά μείωση δημοσίου χρέους, που αφαίρεσε από τις πλάτες του ελληνικού λαού 106 δισεκατομμύρια χρέους, 50 ποσοστιαίες μονάδες; Ποια άλλη χώρα δυτική, μέλος νομισματικής ένωσης όπως το ευρώ, έχει πετύχει ποτέ τέτοια άφεση χρέους, τέτοια δραστική μείωση, άρα ελάφρυνση των ελλήνων πολιτών;», αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και δήλωσε πως «κάναμε τη μεγαλύτερη διαπραγμάτευση που έγινε στην ιστορία της Ελλάδος, μετά τη διαπραγμάτευση που έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος για τη Συνθήκη της Λωζάννης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk