Δημιουργία και αλληλεγγύη

Με αφορμή τον εορτασμό των 137 χρόνων από την ίδρυση του, το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος διοργανώνει το Open House, μια εκδήλωση που θα παρουσιαστούν δημιουργίες των μαθητών. Τα έσοδα θα διατεθούν στην ενίσχυση φιλανθρωπικών και κοινωνικών οργανισμών

Το Open House είναι η κορυφαία ετήσια εκδήλωση των Μαθητικών Κοινοτήτων του PIERCE και βασίζεται στην κινητοποίηση των δημιουργικών τους δυνάμεων, την πολυμέρεια και τη συλλογικότητα των μαθητών. Στόχος και εφέτος είναι να παρουσιαστούν δείγματα της δουλειάς των μαθητών του σχολείου.

«Κάθε χρόνο στο Open House έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την δημιουργικότητα των νέων μας αλλά και την ευαισθησία και τη σοβαρότητα, με την οποία προσεγγίζουν το θέμα της προσφοράς προς την υπόλοιπη κοινωνία. Στις μέρες μας, η δημιουργικότητα και η αλληλεγγύη είναι ο μόνος πραγματικός δρόμος για την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση» αναφέρει ο κ. Χάρης Δασκαλοθανάσης, διευθυντής media relations του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από τις εκθέσεις και τα έργα των παιδιών, πληθώρα από θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, αθλητικά τουρνουά, επιδείξεις, αγώνες ρητορικής, μαγειρική, επιδείξεις digital media και κόμικς, δημιουργίες μόδας, εργαστήρια και επιδείξεις επιστημονικού ενδιαφέροντος, ενημερώσεις για το internet.Ακόμη, θα υπάρχουν εδέσματα για τους επισκέπτες, που θα ετοιμάσουν οι μαθητές, αλλά και παιχνίδια γνώσεων, στα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν.

Τα έσοδα του Open House θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Πέρυσι, οι μαθητικές κοινότητες επέλεξαν να ενισχύσουν το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αθήνα και τον οργανισμό «Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη.

Info: Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 από τις 15:00 έως 24:00 (τελευταία είσοδος στις 22:00) στις εγκαταστάσεις του PIERCE, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή.

Το πλήρες πρόγραμμα μαζί με τις ώρες των επιμέρους δραστηριοτήτων μπορείτε να το βρείτε στο http://www.pierce.gr/

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk