• Αναζήτηση
 • ΠΑΟ: Πολυμετοχικό κάλεσμα Βγενόπουλου εν όψει της Γ.Σ.

  Πολυμετοχικό κάλεσμα απηύθυνε ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ανδρέας Βγενόπουλος προς τους έτερους βασικούς μετόχους του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού κκ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, Παύλο Γιαννακόπουλο και Νικόλα Πατέρα για να παραστούν στην επερχόμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση της 8ης Μαΐου.

  Πολυμετοχικό κάλεσμα απηύθυνε ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ανδρέας Βγενόπουλος προς τους έτερους βασικούς μετόχους του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού κκ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, Παύλο Γιαννακόπουλο και Νικόλα Πατέρα για να παραστούν στην επερχόμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση της 8ης Μαΐου.

  Ο κ. Βγενόπουλος με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί όλη τη μετοχική ομάδα της ΠΑΕ και κυρίως τους ισχυρούς μετόχους να δώσουν το «παρών» λόγω της κρίσιμης περιόδου που διανύει ο ΠΑΟ, τονίζοντας ότι «το να μη θέλουν ή να μην μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω οικονομικά τον Παναθηναϊκό είναι δικαίωμά τους, αλλά το να τοποθετηθούν σε όλα αυτά τα κρίσιμα θέματα είναι ηθική υποχρέωσή τους. Οπως είναι ηθική υποχρέωση και η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην επικείμενη Γενική Συνέλευση».

  Επίσης, ο mr. MIG με αφορμή τα στοιχεία που απέστειλε προς τους μετόχους ο κ. Βαρδινογιάννης αναφορικά με τα πεπραγμένα για το γήπεδο στον Βοτανικό και την εταιρεία ΓΗΠΕΛ, τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωση του Τζίγγερ να ακολουθήσει τη θεσμική και επίσημη διαδικασία για λογοδοσία ενώπιον της ΓΣ και όχι μέσω άλλων επικοινωνιακών διαδικασιών.

  Τέλος, καλεί για πολλοστή φορά τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να αναλάβει τις νομικές και οικονομικές υποχρεώσεις για το έργο του γηπέδου στον Βοτανικό «ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο νέων κεφαλαίων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου:

  «Η χθεσινή πρωτοβουλία του κ. Γ. Βαρδινογιάννη έχει μόνον ένα θετικό στοιχείο, ότι αντελήφθη επιτέλους ότι δεν μπορεί να αποφύγει τη λογοδοσία επί των πεπραγμένων του για την υπόθεση του Βοτανικού.

  Δυστυχώς, αντί να ακολουθήσει ως όφειλε τη θεσμική και επίσημη διαδικασία της λογοδοσίας στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της 8ης Μαΐου όπου υπάρχει και ειδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, επέλεξε την διαδικασία «ρωτήστε με εγγράφως ότι θέλετε και θα σας απαντήσω εγγράφως».

  Η διαδικασία αυτή όμως αποκλείει τη δυνατότητα συμπληρωματικών ερωτήσεων για να φανεί η ουσία αν οι απαντήσεις δεν είναι ικανοποιητικές και οδηγεί σε μια συνεχή ανταλλαγή εγγράφων-επιστολών για επικοινωνιακή αξιοποίηση την ίδια περίοδο που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης.

  Παράλληλα γίνεται μια επικοινωνιακή προσπάθεια να φανεί ότι δήθεν η υπόθεση του Βοτανικού είναι μια προσωπική διαφορά ανάμεσα σε μένα και τον κ. Γ. Βαρδινογιάννη, ενώ στη πραγματικότητα, όπως αποδείχθηκε και με τις πρόσφατες εξελίξεις για το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, είναι η πιο σοβαρή υπόθεση που απασχολεί σήμερα όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού.

  Φυσικά η πρωτοβουλία του κ. Γ. Βαρδινογιάννη να λογοδοτήσει, έστω και με αυτό τον τρόπο, πρέπει να μην μείνει ανεκμετάλλευτη, όμως πρέπει να υπάρξει και σεβασμός στη θεσμική διαδικασία που αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των μετόχων.

  Στα πλαίσια αυτά δεν σκοπεύω να συμμετάσχω προσωπικά στην διαδικασία που αποφάσισε μόνος του ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης επειδή οδηγεί πάλι σε επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας, αλλά όλα τα ερωτήματα που αναμένει ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης θα τεθούν στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων όπου θα αποφασισθεί και η περαιτέρω εξέλιξη του θέματος της λογοδοσίας του.

  Επίσης λόγω της σοβαρότητας του θέματος αλλά και της πιθανής πτώχευσης της ΠΑΕ είμαι υποχρεωμένος να πω ότι δεν είναι σωστό πλέον οι υπόλοιποι μεγάλοι μέτοχοι (Ν. Πατέρας, Π. Γιαννακόπουλος κ.λ.π.) να σιωπούν.

  Το να μη θέλουν ή να μην μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω οικονομικά τον Παναθηναϊκό είναι δικαίωμά τους, αλλά το να τοποθετηθούν σε όλα αυτά τα κρίσιμα θέματα είναι ηθική υποχρέωσή τους. Όπως είναι ηθική υποχρέωση και η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην επικείμενη Γενική Συνέλευση.

  Υ.Γ. Υπενθυμίζω την πάγια θέση μου ότι αν ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης πιστεύει ότι η υπόθεση του Βοτανικού είναι ακριβώς έτσι όπως την περιγράφει δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν δέχεται να αναλάβει πλήρως όλες τις νομικές και οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν ή τυχόν θα προκύψουν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο νέων κεφαλαίων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

  Αθλητισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk