Πίεση στην Τουρκία για την επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών

Τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο τομέα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης τα επόμενα χρόνια έθεσε στο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο υπουργός Προστασίας τουΠολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο τομέα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης τα επόμενα χρόνια έθεσε στο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θεωρούμε επιτακτικό η Ευρωπαϊκή Ένωση να κινηθεί ταχύτερα για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία για την επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη ζώνη Σένγκεν από αυτήν. Επιπλέον θα πρέπει στις συμφωνίες που υπογράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτες χώρες να προβλέπονται συγκεκριμένες υποχρεώσεις των χωρών αυτών, να δέχονται πίσω τους υπηκόους τους που εισέρχονται παράνομα στο ευρωπαϊκό έδαφος. Να ξέρουν δηλαδή ότι θα έχουν συγκεκριμένες συνέπειες έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περίπτωση που δεν το κάνουν» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε στο Συμβούλιο το σχεδιασμό για τη δημιουργία του πρώτου κέντρου κλειστής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

«Η έμπρακτη υποστήριξη όλων των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο νέο σχεδιασμό μας για δημιουργία 30 Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια, θα είναι καθοριστική για την επιτυχία των στόχων μας και θα συνεισφέρει στο να κλείσει σταδιακά η πύλη της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο περιθώριο του Συμβουλίου «συζητήθηκε και αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό η γαλλογερμανική πρόταση για επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν μεταναστευτικό πρόβλημα, με το σκεπτικό ότι η «επανεθνικοποίηση» κρίσιμων προβλημάτων που απαιτούν ευρωπαϊκές απαντήσεις δεν συμβάλει στην επίλυση τους, αντιθέτως επιτείνει προς το χειρότερο μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk