Πέρα από τους Ελληναράδες

Κι όμως στην Ελλάδα της κρίσης κάποιοι δικοί μας δημιουργούν πραγματικά, κερδίζοντας περίζηλη θέση στις διεθνείς αγορές. Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας αναπτύσσεται ένας εξειδικευμένος και απόλυτα εξωστρεφής κλάδος, που διαμόρφωσε συγκριτικό πλεονέκτημα από την υπερταχεία ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για νεανικές ελληνικές εταιρίες εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες αυξάνονται με ταχύτητα και ήδη ορισμένες από αυτές πρωταγωνιστούν στις διεθνείς αγορές, αντλούν κεφάλαια από δύσκολα χρηματιστήρια και είναι έτοιμες να εισβάλουν ακόμη και στη Σίλικον Βάλεϊ, στο ισχυρότερο τεχνολογικό πάρκο του κόσμου

Πέρα από τους Ελληναράδες | tovima.gr

Κι όμως στην Ελλάδα της κρίσης κάποιοι δικοί μας δημιουργούν πραγματικά, κερδίζοντας περίζηλη θέση στις διεθνείς αγορές.

Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας αναπτύσσεται ένας εξειδικευμένος και απόλυτα εξωστρεφής κλάδος, που διαμόρφωσε συγκριτικό πλεονέκτημα από την υπερταχεία ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας.

Πρόκειται για νεανικές ελληνικές εταιρίες εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες αυξάνονται με ταχύτητα και ήδη ορισμένες από αυτές πρωταγωνιστούν στις διεθνείς αγορές, αντλούν κεφάλαια από δύσκολα χρηματιστήρια και είναι έτοιμες να εισβάλουν ακόμη και στη Σίλικον Βάλεϊ, στο ισχυρότερο τεχνολογικό πάρκο του κόσμου.

Το 2012 θεωρείται διεθνώς χρονιά αναπτυξιακής έκρηξης του κλάδου των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και όπως λένε οι ειδικοί οι νέοι Έλληνες ηλεκτρολόγοι – μηχανικοί έχουν ιδέες και ικανότητες που συχνά ξεπερνούν τα αμερικανικά στάνταρ.

Πράγμα που σημαίνει ότι πέρα από τους άμυαλους εσωστρεφείς ελληναράδες που ονειρεύονται ξερονήσια, κρεμάλες και ξυλοδαρμούς, η χώρα διαθέτει δυναμικό σπουδαίο, ικανό να ξεπεράσει τα σύνορα της μικρής πικρής πατρίδας και να διαπρέψει στον σύγχρονο κόσμο. Με τη διαφορά ότι το πλήθος των πολιτευομένων περί άλλων τυρβάζει…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk