ΒΗΜΑτοδότης: ΚΚΕ VS «Ράδιο Αρβύλα»

Τα πήραν, φαίνεται, στο κρανίο στον Περισσό με τις… «Αρβύλες» και ξεσπάθωσαν εναντίον τους, μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, την ώρα που ο προεκλογικός αγώνας έχει ανάψει για τα καλά. Ο Ριζοσπάστης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του «Ράδιο Αρβύλα»,

ΒΗΜΑτοδότης: ΚΚΕ VS «Ράδιο Αρβύλα» | tovima.gr
Τα πήραν, φαίνεται, στο κρανίο στον Περισσό με τις… «Αρβύλες» και ξεσπάθωσαν εναντίον τους, μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, την ώρα που ο προεκλογικός αγώνας έχει ανάψει για τα καλά. Ο Ριζοσπάστης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του «Ράδιο Αρβύλα», χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «Ράδιο… Σαπίλα» και τον κατηγορεί για αντικομουνιστική προπαγάνδα. Εκείνο που φαίνεται ότι έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει στο ΚΚΕ είναι όταν σε μία πρόσφατη εκπομπή τους οι «Αρβύλες» έκαναν το λάθος να σατιρίσουν μία απεργία που διοργάνωσε το Κομουνιστικό Κόμμα λέγοντας: «Σιγά το δύσκολο να κάνεις απεργία, στην Ελλάδα γίνονται περίπου 3.500 απεργίες το δευτερόλεπτο…».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Περισσός τα έβαλε με τις «Αρβύλες» αφού και σε προηγούμενες εκπομπές η παρέα του Κανάκη σατίριζε πότε τις ομιλίες της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα, πότε τα σαρδάμ που κάνει σε ομιλίες της στη Βουλή και πότε τα σαρδάμ που κάνει ο κ. Αντ. Σκυλλάκος. Ειδικά για τις απεργίες, ο Περισσός δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και ο Ριζοσπάστης σημειώνει ότι μην έχοντας ιδέα από απεργία, επί της ουσίας χλευάζουν τον εργάτη που συγκρούεται στο χώρο δουλειάς του με το αφεντικό ενώ κινδυνεύει να απολυθεί όταν κάνει απεργία. Πάει πολύ όμως τέτοιες απόψεις να περνιούνται για «εναλλακτικές» και «προοδευτικές».

***
Τους τρέλανε όλους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης για τα ποιά κόμματα θα στηρίξει και κυρίως τι θα ψηφίσει ο ίδιος στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Χρειάσθηκε να κάνει δύο δηλώσεις για να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του και να καταλήξει τελικά ότι στηρίζει «τις δυνάμεις που τον στήριξαν στην εκλογή του ως δήμαρχος». Ποιές είναι αυτές; Πρώτα απ΄ όλα τα ΠΑΣΟΚ, εν συνεχεία η ΔΗΜΑΡ, ακολουθεί η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δράση (του κ. Στ. Μάνου) και οι Οικολόγοι Πράσινοι: «Θα θέλαμε αυτά τα κόμματα να πρωταγωνιστήσουν», είπε αφήνοντας τους πάντες να προβληματίζονται. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μπορεί να ψηφίσει όλα αυτά τα κόμματα αλλά να ψηφίσει μόνον ένα κόμμα. Και εδώ ο Δήμαρχος ήταν σαφής στην… ασάφειά του: «Ξέρετε είμαι σοσιαλδημοκρατικών δεδομένων, με την έννοια αυτή είμαι πιο κοντά στο ΠαΣοΚ, αλλά δεν πρόκειται να καταλάβει κανείς τι ψηφίζω». « Καταλάβαμε, καταλάβαμε» κάποιος του φώναξε…

***
Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές, έλεγε συχνά ο Bismarck και δεν είχε άδικο. Το τι λέγεται και το τι υποσχέσεις δίνονται στις κεντρικές ομιλίες των υποψηφίων είναι αδύνατον να περιγραφεί και το μόνο ίσως παρήγορο είναι ότι οι ηγεσίες των κομμάτων τους δεν ασχολούνται με τις ομιλίες των υποψηφίων. Υποψήφια πάντως, νέα και όμορφη που το κόμμα της ευελπιστεί να εισέλθει στη Βουλή όταν ρωτήθηκε από κάποιον προσκεκλημένο της στην κεντρική της ομιλία σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας πώς θα βγούμε από το Μνημόνιο, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Δεν ξέρω…Ρωτήστε με κάτι άλλο…»

***
Γενικά όμως οι προσκεκλημένοι στις κεντρικές ομιλίες των υποψηφίων δεν κάνουν ερωτήσεις, απλώς ακούν τον ομιλητή, τον χειροκροτούν και βγάζουν καμιά φωτογραφία μαζί του με το κινητό τους. Εκείνο όμως που κατέγραψα ήταν ότι τουλάχιστον σε δύο ομιλίες υποψηφίων του ΠαΣοΚ υπήρχε αρκετός κόσμος. Η πρώτη ήταν του υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου στο «Μεγάλη Βρετανία» και η δεύτερη του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη σε άλλο ξενοδοχείο. Στην πρώτη μαζί με τον κ. Λοβέρδο (δίπλα του στο πάνελ) ήταν η κυρία Αθηνά Δρέττα, η οποία υποδεχόταν και τους προσκεκλημένους και προσφώνησε μάλιστα και τον υπουργό Υγείας. Η κυρία Δρέττα είναι υποψήφια στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον κ. Λοβέρδο.

***
Στην ομιλία του κ. Κουτρουμάνη λύθηκε και μια απορία: που θα πάνε οι ψήφοι των «γεννηματικών» στην Β΄ Αθήνας μετά την αποχώρηση των κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου και Κ. Γείτονα; Πάνε όλες στον κ. Κουτρουμάνη, τον οποίο μάλιστα τίμησε με την παρουσία του στην κεντρική του ομιλία ο υπουργός Δικαιοσύνης.

***
Και ενώ οι περισσότεροι υποψήφιοι διοργανώνουν τις κεντρικές προεκλογικές τους ομιλίες σε ξενοδοχεία, ένας απ΄ αυτούς (ΠαΣοΚ) θέλησε να κάνει συγκέντρωση στη Μάνδρα Αττικής, πλην όμως η συγκέντρωση δεν έγινε και οι προσκεκλημένοι διαλύθηκαν ησύχως. Λίγο πριν από την ομιλία, εμφανίσθηκαν μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας, έκαναν περιπολία στην περιοχή και εντόπισαν «Χρυσαυγίτες» σε μικρή απόσταση από τον τόπο της συγκέντρωσης. Ενημέρωσαν τον υποψήφιο, ο οποίος και αποφάσισε να αναβάλει την ομιλία του.

***

Τέσσερα από τα 36 κόμματα κόπηκαν από τον Άρειο Πάγο και δεν πρόκειται να πάρουν μέρος στις εκλογές. Τώρα θα μου πείτε τι είδους κόμματα είναι αυτά; Πρόκειται για τα κόμματα «Εθνική Ελπίδα», «το Π.Α.Μ.Ε στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ» , «Φίλοι του Ανθρώπου» και «Δημοβούλιο Πολιτών_ (Άμεση) Δημοκρατία στην πράξη». Ένα άλλο κόμμα με τον φοβερό τίτλο «Τυραννοκτόνοι», ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει χρήση του τίτλου του, καθώς «καταδεικνύει πρόθεση αξιόποινης πράξης» (!), αλλά μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές, στην Β΄ Αθηνών, ως μεμονωμένος υποψήφιος ο «αρχηγός» του, ο οποίος και κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την αίτηση συμμετοχής του στις εκλογές.

***
Και ένα παράπονο οργανωμένης ομάδας που δεν έχει σχέση με τις εκλογές, αλλά έχει σχέση με το λεγόμενο κόστος της προεκλογικής περιόδου. Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, όπως με πληροφορεί συνεργάτης μου διαμαρτύρονται γιατί το τελευταίο διάστημα δεν υπογράφονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται και αφορούν σοβαρές περιβαλλοντικές παραβάσεις.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk