Βέβαιη για την είσοδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή, αλλά και αποφασισμένη να μην επιστρέψει στη ΝΔ, εμφανίσθηκε από το Ηράκλειο, η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην ανατολική Κρήτη.

Η κ. Μπακογιάννη έκανε την αυτοκριτική της και ανέφερε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά ένα κόμμα το οποίο κτίστηκε με σκληρή δουλειά από ανθρώπους μάχιμους.

Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι δεν είναι πλέον το κόμμα το οποίο αυτή υπηρέτησε αλλά μια ιδιωτική ομάδα η οποία θεωρεί ότι μπορεί να φέρει «τον κ. Συμπιλίδη μέσα στα ψηφοδέλτια της και μετά την κατακραυγή να παίρνει πίσω τον κ. Συμπιλίδη, αποδεχόμενο ουσιαστικά ότι είναι ο άνθρωπος που έριξε την πιο μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που είχε την τελευταία 20ετία ο τόπος».

Τόνισε, επίσης, ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών» και μίλησε «για ποσοστά που κανείς δεν θα περιμένει».

Σχολίασε, επίσης, την έκθεση του ΟΟΣΑ για το πώς φόροι και ασφαλιστικές εισφορές επιβαρύνουν το κόστος εργασίας και μειώνουν αντίστοιχα το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων, λέγοντας ότι επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τονίζοντας πως χωρίς επενδύσεις η μάστιγα της ανεργίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Επίσης, ερωτώμενη σχετικά με ποιον τρόπο θα επιτευχθεί η μείωση της φορολογίας, από τη στιγμή που η τρόικα έχει υποβάλει τους όρους της, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι η τρόικα επιβάλλει τους στόχους, τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Επανερχόμενη στο θέμα της τηλεμαχίας, επανέλαβε ότι τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τον κοροϊδέψουν πλέον. «Το να κρύβονται οι αρχηγοί των κομμάτων και να αρνούνται να γίνει ένας ανοικτός διάλογος μεταξύ μας, για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας και να απαντήσουμε ο ένας στον άλλον είναι απαράδεκτο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επέκρινε το ΠαΣοΚ και τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, γιατί δεν προχώρησαν στις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες θα μείωναν τις δαπάνες του κράτους επαναλαμβάνοντας ότι «το κράτος φταίει και όχι οι πολίτες».

«Η Δημοκρατική Συμμαχία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της όπως τη δίνει μέχρι τώρα»
τόνισε η κ. Μπακογιάννη και κατέληξε: «Με συνέπεια υποστηρίζουμε αυτά που λέμε. Δεν κάνουμε τούμπες, δεν αλλάξαμε θέσεις, δεν προσπαθούμε να πουλήσουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Λέμε ναι, θα χρειαστεί να δουλέψουμε σκληρά, σε ανηφορικό δρόμο αλλά θα βγούμε στο ξέφωτο. Θα τον γυρίσουμε τον τροχό αλλά για να τον γυρίσουμε χρειάζονται αλήθειες και διαπραγματευτική δύναμη».