Νίκος Δένδιας: «Δεν επιλέξαμε εμείς τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου ως πρόσωπο, αλλά ως τον πρόεδρο των δικαστικών»

Την Πέμπτη 26/4/2012 ο υποψήφιος στο Νομό Κέρκυρας με τη ΝΔ μίλησε στην εκπομπή «Το πολιτικό στίγμα της ημέρας» και στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο (καθημερινά 10.00-11.00)

Για την επιλογή του Αθανασίου{{{ moto }}}

Εμείς πήραμε μόνο έναν ανώτατο δικαστικό. Δεν επιλέξαμε στην πραγματικότητα εμείς, επέλεξε ο δικαστικός κόσμος με την εξής έννοια: ο κύριος Χαράλαμπος Αθανασίου, τον οποίο γνωρίζω και τιμώ -έχω συνεργαστεί μαζί του όταν ήμουν Υπουργός Δικαιοσύνης- και θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο, πλέον, έχω προσωπική σχέση. Ο κύριος Χαράλαμπος Αθανασίου δεν ήταν, λοιπόν, ένας ανώτατος δικαστικός, δεν επιλέξαμε έναν φίλο μας από τη ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Επιλέξαμε αυτόν τον οποίο οι Έλληνες δικαστές έχουν επιλέξει ως πρόεδρό τους επί μακράν σειρά ετών. Δεν επιλέξαμε εμείς, εμείς επιλέξαμε τον θεσμό. Το πρόσωπο στην ουσία, το επέλεξαν οι Έλληνες δικαστές. Τον εκπρόσωπό τους επιλέξαμε. Είναι, λοιπό, τελείως αίολο το ο,τιδήποτε περί υπόγειων διαδρομών. Αν για κάτι μπορεί να κατηγορηθεί η Νέα Δημοκρατία είναι για το τι υπέστη, ίσως από την αδυναμία να αντιληφθεί, δεν εννοώ από παρεμβάσεις, γιατί δεν πιστεύω ότι η δικαιοσύνη δέχεται παρεμβάσεις, τουλάχιστον στο σύνολό της, αλλά πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κατηγορηθεί ιστορικά επειδή δεν είχε την ευαισθησία να καταλάβει τι γίνεται σε αυτόν τον χώρο, με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσε να τον ελέγξει. Είναι γνωστό τι συνέβη σε εμάς στο παρελθόν. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για το κόμμα του Καμένου

Το κόμμα που ηγείται ο κύριος Καμμένος, κατά τη δική μου άποψη, δεν έχει δύναμη. Αυτή την στιγμή, δύναμη έχει η άλογη διαμαρτυρία των πολιτών, η οργή τους και ο θυμός τους. Τα συναισθήματα αυτά προβάλλονται σε διάφορα πολιτικά μορφώματα και ένα από αυτά είναι το νεοπαγές κόμμα το οποίο ηγείται ο κύριος Καμμένος. Αυτό για μένα είναι πάρα πολύ ανησυχητικό, αλλά οφείλω να σας πω, ότι έχω κάτι μπροστά μου που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό, η Χρυσή Αυγή, την οποία σε μια περιφέρεια, όπως είναι η Κέρκυρα με εδραία δημοκρατική παράδοση, μου κάνει φοβερή εντύπωση που την βρίσκω. Σε επίπεδο θορύβου η Χρυσή Αυγή στην Κέρκυρα έχει μεγαλύτερη απήχηση από το κόμμα του κύριου Καμμένου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk