Αδιέξοδο για το debate – «Ναυάγιο» στην Διακομματική Επιτροπή

Σε αδιέξοδο για το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε με διερυμένη σύνθεση το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων επέμειναν στις θέσεις τους.

Σε αδιέξοδο για το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε με διερυμένη σύνθεση το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων επέμειναν στις θέσεις τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης μετά το πέρας της συνεδρίασης δήλωσε ότι έγινε εκτενής διάλογος και ανταλλάγησαν απόψεις. «Το θέμα δεν ήταν να καταλήξουμε», υπογράμμισε, «αλλά η Διακομματική Επιτροπή να λειτουργήσει ως πλατφόρμα. Είναι θέμα των πολιτικών κομμάτων να τα βρούν».
Ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Νίκος Σαλλαγιάννης επέμεινε στη θέση του κόμματος του για τη διενέργεια δύο σύν δύο debate. «H N.Δ κρύβεται πίσω από προφάσεις», τόνισε.

Ευθύνες στο ΠαΣοΚ επέρριψε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μουρούτης. «Το ΠαΣοΚ ήθελε διάλογο ανάμεσα στους δύο αρχηγούς», τόνισε. «Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Τα υπόλοιπα κόμματα ήθελαν debate δίχως κανόνες. Το θέμα οδηγείται σε αδιέξοδο».

Η Επιτροπή που συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 18 Απριλίου με τους εκπροσώπους εννέα κομμάτων που εκπροσωπούντο στη Βουλή (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ), συμπληρώθηκε μετά την επίσημη ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο , με τους εκπροσώπους πέντε ακόμη κομμάτων, που πληρούν τις προϋποθέσεις του Π.Δ 26/2012, που είναι η κατάρτιση πλήρων συνδυασμών σε τουλάχιστον 39 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, στο 70% δηλαδή των εκλογικών περιφερειών.

Ως εκ τούτου, σ΄αυτή μετέχουν πλέον και οι εκπρόσωποι των εξής συνδυασμών:

1. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
2. ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.- Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας
3. ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
4. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
5. ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk