Πάνω από 51% η συνταγογράφηση γεννόσημων τις 3 πρώτες εβδομάδες

Στοιχεία για τις 3 πρώτες εβδομάδες που εφαρμόστηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, έπειτα από σύσκεψη που έγινε στον ΕΟΠΥΥ

Στοιχεία για τις 3 πρώτες εβδομάδες που εφαρμόστηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, έπειτα από σύσκεψη που έγινε στον ΕΟΠΥΥ.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι βάσει των 10 πρώτων δραστικών ουσιών, την πρώτη εβδομάδα συνταγογραφήθηκαν 49% πρωτότυπα και 51% γενόσημα φάρμακα, ενώ την 2η και την 3η εβδομάδα εφαρμογής συνταγογραφήθηκαν 45% πρωτότυπα και 55% γενόσημα φάρμακα.

Τα στοιχεία συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ενημέρωσε για το ποσοστό συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων έναντι των πρωτοτύπων κατά τις πρώτες τρεις εβδομάδες εφαρμογής της συνταγογράφησης βάσει των 10 πρώτων δραστικών ουσιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk