Εντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ στις αιφνιδιαστικές αποφάσεις του ΕΔΟΕΑΠ

Στην χειρότερη οικονομική συγκυρία για όλους τους Ελληνες και ως εκ τούτου και για τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ προχώρησε αιφνιδιαστικά και με αναδρομική ισχύ (από τον περασμένο Μάρτιο!) σε νέες πρωτοφανείς δραστικές περικοπές των παροχών για τους συνταξιούχους, τις μητέρες και τα παιδιά των μετόχων, καθώς και των επικουρικών συντάξεων

Στην χειρότερη οικονομική συγκυρία για όλους τους Ελληνες και ως εκ τούτου και για τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ προχώρησε αιφνιδιαστικά και με αναδρομική ισχύ (από τον περασμένο Μάρτιο!) σε νέες πρωτοφανείς δραστικές περικοπές των παροχών για τους συνταξιούχους, τις μητέρες και τα παιδιά των μετόχων – μελών, καθώς και των επικουρικών συντάξεων.

Την αντίδρασή της στις αποφάσεις αυτές του ΕΔΟΕΑΠ εξέφρασε η ΕΣΗΕΑ με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης και στην οποία μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για άδικα μέτρα και για πρωτοφανή βαρβαρότητα. Το ΔΣ της Ενωσης ζητά την άμεση ανάκληση των αποφάσεων και ζητά να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση καθώς και συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το κτήριο του Οργανισμού Ασφάλισης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Οι αιφνιδιαστικές και κατάφωρα άδικες αποφάσεις του ΕΔΟΕΑΠ για νέες περικοπές στις παροχές ασθενείας, στις επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση επιδομάτων βρεφονηπιακών σταθμών και η πρωτοφανής βαρβαρότητα με τη διαγραφή των ανέργων συναδέλφων, που μένουν έτσι και χωρίς δουλειά και χωρίς περίθαλψη, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ που ομόφωνα αποφάσισε:


1. Να ζητήσει την άμεση ανάκληση των αποφάσεων αυτών της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, επειδή εκτός των άλλων:
α. Είναι αυθαίρετες, άδικες και πλήρως αντικαταστατικές.
β. Υπονομεύουν τη ζωή, την υγεία, την ασφάλιση και την πρόνοια όλων των μετόχων-μελών.
γ. Επιφέρουν νέο πλήγμα στον υπολογισμό, την απονομή και την καταβολή των επικουρικών συντάξεων.
δ. Πλήττουν ανεπανόρθωτα δικαιώματα κατοχυρωμένα και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ως προς την περιουσία, την προσδοκία και την ανταποδοτικότητα.
ε. Κατασκευάζουν ασφαλισμένους-δικαιούχους πολλών ταχυτήτων και καταργούν το απολύτως κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή θεράποντος ιατρού.


2. Να καλέσει τις Διοικήσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων, τα μέλη των οποίων συγκροτούν τον ΕΔΟΕΑΠ, να προβούν σε ανάλογα διαβήματα διαμαρτυρίας.


3. Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των μετόχων-μελών του Οργανισμού, προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο κτήριο του Οργανισμού (Σισίνη 18), απέναντι στις πρωτοφανούς σκληρότητος αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ.


4. Να απαιτήσει την άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων – μελών του ΕΔΟΕΑΠ για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.


5. Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των οικονομικών και των αποθεματικών του Οργανισμού και των περιουσιακών δικαιωμάτων των μετόχων-μελών, τα οποία επλήγησαν βάναυσα με αποκορύφωμα τις πολιτικές του μνημονίου, και τώρα τις αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ.


Μετά από 44 χρόνια ιστορικής διαδρομής, θυσιών και αγώνων, είναι η πρώτη φορά που η αιρετή Διοίκηση του αυτοδιοίκητου Οργανισμού των εργαζομένων (δημοσιογράφων και διοικητικών), στα ΜΜΕ της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, τον απηνή οικονομικό και κοινωνικό διωγμό, όταν ακόμη και το Μνημόνιο, η Τρόικα και οι πολιτικοί φορείς, αντιμέτωποι με τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στα ΜΜΕ υποχρεώθηκαν να σεβαστούν τον ιδιαίτερο και διακριτό ρόλο της Ενημέρωσης.


Είναι εξαιρετικά λυπηρό ότι η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ επέλεξε να λειτουργεί αυθαίρετα -και όπως φαίνεται συνωμοτικά- αφού δεν ενημερώνει τις Ενώσεις και τους μετόχους-μέλη του Οργανισμού, και να επιλέξει ρόλο προπομπού, για όσους επιθυμούν την κατάργηση του κοινωνικού κράτους.


Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία Διοίκηση, κανενός φορέα να παίζει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των μελών μας, όπως και στην πλάτη κανενός εργαζομένου, και κυρίως να καθιστούν τη ζωή των εργαζομένων στα ΜΜΕ αλλά και την ίδια την Ενημέρωση, αναλώσιμα».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk