Αύξηση της φορολογίας εισοδημάτων στις χώρες του ΟΟΣΑ

Αύξηση των επιβαρύνσεων επί των εισοδημάτων από παροχή εργασίας διαπιστώνει ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) στην τελευταία του έκθεση που βασίζεται σε δεδομένα για το 2011

Αύξηση των επιβαρύνσεων επί των εισοδημάτων από παροχή εργασίας διαπιστώνει ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) στην τελευταία του έκθεση που βασίζεται σε δεδομένα για το 2011.
Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Σλοβακία συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκε μείωση.
Στις 26 από τις 36 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ σημειώθηκε αύξηση η οποία για τις περισσότερες χώρες αποδίδεται στην αύξηση φόρων και όχι στις ασφαλιστικές εισφορές.
Στην Ελλάδα καταγράφεται ποσοστιαία μείωση του συνόλου των επιβαρύνσεων στην εργασία κατά 25% (φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές) ωστόσο η συνολική επιβάρυνση ξεπερνά το μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Το επίπεδο της φορολογικής επιβάρυνσης στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 36,6% ενώ κατά μέσο όρο στον ΟΟΣΑ άγγιξε το 35,3%. Από τα στοιχεία συνάγεται ότι η μείωση της επιβάρυνσης στην Ελλάδα αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές και όχι τη φορολόγηση εισοδήματος.
Σε υψηλότερη θέση από την Ελλάδα βρίσκονται το Βέλγιο με τη μεγαλύτερη φορολόγηση στα εισοδήματα των εργαζομένων (55,5%), η Γερμανία (49,8%) και η Γαλλία (49,4%) ενώ στις χαμηλότερες θέσεις βρίσκονται μεταξύ άλλων η Ελβετία, η Ιρλανδία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία.
Ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι οι φόροι στην απασχόληση επιβαρύνουν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών συστήνοντας στις κυβερνήσεις να επικεντρωθούν στον περιορισμό των φοροαπαλλαγών προκειμένου να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk