Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του σχήματος. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σ’ αυτό συμμετέχουν «προσωπικότητες της Αριστεράς με δράση στους κοινωνικούς αγώνες και ιστορικά στελέχη του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές, άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στα κινήματα».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του σχήματος. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σ’ αυτό συμμετέχουν «προσωπικότητες της Αριστεράς με δράση στους κοινωνικούς αγώνες και ιστορικά στελέχη του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές, άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στα κινήματα».

Στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου έχει τοποθετηθεί ο καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Γ. Ρούσης.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο επικρατείας και τα βιογραφικά στοιχεία όπως ανακοινώθηκαν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

1. Ρούσης Γεώργιος: Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και είναι καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εκδώσει 15 βιβλία πολιτικής θεωρίας με έμφαση στον μαρξισμό. Την περίοδο 1968-’89 διατέλεσε μέλος του ΚΚΕ και του Δ.Σ. του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών. Διαγράφηκε διότι διαφώνησε με την ίδρυση του Συνασπισμού και την κυβέρνηση Τζανετάκη. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΝΑΡ και του ΠΡΙΝ. Τα τελευταία χρόνια είναι ανεξάρτητος.

2. Βερναδάκης Αλέξανδρος: Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης. Υπήρξε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής στο ΚΚΕ εσ., στο ΚΚΕ εσ.-Α.Α., στην ΑΚΟΑ, στην Κομμουνιστική Ανανέωση και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Έχει διατελέσει πρόεδρος σωματείου, πρόεδρος ομοσπονδίας, μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ, ενώ σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΣ/ΔΕΗ-ΕΗΕ.

3. Ζορμπαλά Αλεξάνδρα: Είναι δικηγόρος και πτυχιούχος πολιτικών επιστημών με μεταπτυχιακά σεμινάρια στις αραβικές και ισλαμικές σπουδές. Πρώην δημοτική σύμβουλος δήμου Αθηναίων με τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ με επικεφαλής τον Λέοντα Αυδή. Μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας.

4. Κοιλάκου Σταυρούλα (Σύλβια): Είναι μισθωτή μηχανικός και εργάζεται σε τεχνική εταιρεία. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Είναι μέλος και στέλεχος του ΝΑΡ από το 1990.

5. Μαρκέτος Σπυρίδων: Ιστορικός και πανεπιστημιακός δάσκαλος στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστεί στις επεξεργασίες για μια αριστερή εργατική απάντηση στην κρίση, όντας μέλος επιτροπών διαλόγου οικονομολόγων, ιστορικών και διανοουμένων ενάντια στο χρέος και το ευρώ.

6. Νικολαΐδης Γεώργιος: Είναι ψυχίατρος και από το 2005 διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών και του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ ως εκπρόσωπος των Αριστερών Συσπειρώσεων Φοιτητών, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Γ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. .

7. Παπαδέδε Φλώρα: Πολιτικός επιστήμονας και οικονομολόγος. Εργάζεται 22 χρόνια στη ΔΕΗ και είναι γενική γραμματέας του συλλόγου επιστημονικού προσωπικού των εργαζομένων. Από αυτή τη θέση έχει συνεισφέρει και με πολύτιμες επεξεργασίες στα θέματα της ενέργειας και το ρόλο του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας.

8. Ρηγόπουλος Κίμων: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θέατρο στην Αθήνα. Από το 1982 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις και θεατρικά έργα.

9. Σακελλαρίου Ιωάννα: Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της εργασιακής επιτροπής στο ΔΟΛ, αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ. Συμμετείχε στην Πρωτοβουλία Γένοβα και στο αντιπολεμικό κίνημα. Ήταν υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2009.

10. Στύλλου Μαρία-Έρση: Στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του ΣΕΚ, υπεύθυνη του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα κάτω.

11. Φελέκης Ιωάννης: Είναι στέλεχος της ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ενώ από το ’64 αποτελεί μέλος της 4ης Διεθνούς.

12. Χριστόπουλος Ιωάννης: Συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τη συγκρότησή της. ο 1975 εντάχθηκε στο ΚΚΕ, από όπου αποχώρησε το 1985. Για τη συνδικαλιστική και πολιτική του δράση αντιμετώπισε διώξεις και δεκάδες απολύσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk