Η Γουέστγουντ σχεδιάζει για την «διαμαντένια επέτειο»

(φωτογραφία: Δημιουργίες από την συλλογή της Βίβιεν Γουέστγουντ με αφορμή την «διαμαντένια επέτειο» της Βασίλισσας Ελισάβετ)

Μια καινούργια κολεξιόν εμπνεύστηκε η «γιαγιά την πανκ», Βίβιαν Γουέστγουντ, από την προσωπικότητα της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η νέα σειρά ρούχων της βρετανίδας σχεδιάστριας δημιουργήθηκε με αφορμή το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο (60 χρόνια στο θρόνο) που κλείνει η Βασίλισσα της Αγγλίας με αφορμή το οποίο γίνονται πολλές γιορτινές εκδηλώσεις ανά τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελισάβετ ανήλθε στο θρόνο το 1952 σε ηλικία μόλις 26 ετών διαδεχόμενη τον πατέρα της Γεώργιο ΣΤ΄.

Η συλλογή της Γουέστγουντ σχεδιάστηκε με άξονα αναφοράς τουαλέτες που είχε φορέσει στο παρελθόν η μονάρχης κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης βασιλείας της.

Η Βίβιαν Γουέστγουντ, η οποία συνάντησε την Ελισάβετ το 1992 όταν είχε λάβει τον τιμητικό τίτλο της Dame από τη Βασίλισσα, τιμά σχεδόν πάντα στις συλλογές της και στην βρετανική σημαία καθώς είναι πολλές οι δημιουργίες στις στα κλασικά βρετανικά χρώματα κόκκινο-μπλε-άσπρο.

Αυτή τη φορά ωστόσο αντί για το εν λόγω χρωματικό τρίπτυχο-συμβόλου της χώρας της, η designer επέλεξε να χρησιμοποιήσει χρυσαφί, μπρούτζινους και ασημένιους τόνους για τη συλλογή της που περιλαμβάνει κυρίως μάξι τουαλέτες από μεταξωτή οργάντζα, καθώς επίσης και ντραπέ κοκτέιλ φορέματα.

«Τα ρούχα μου επιτρέπουν στις γυναίκες να αναδεικνύουν την προσωπικότητά τους και είναι ελαφρώς θεατρικά με την έννοια ότι είναι πραγματικά ρούχα, καλοραμένα και σου δίνουν την δυνατότητα να εκφράσεις τον εαυτό σου», αναφέρει η σχεδιάστρια για την επετειακή της συλλογή.

Και συμπληρώνει: «Προκαλούν επίσης τους ανθρώπους να ανταποκριθούν σ’ αυτά… Έχεις πάντα μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα ζωή αν φοράς εντυπωσιακά ρούχα».

Η συλλογή αυτή που θα περιλαμβάνει και κάποια κοσμήματα θα είναι διαθέσιμη από το τέλος Μαϊου του 2012.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk