Καλό θέαμα, άψογη συνεργασία με την αστυνομία για να μην επαναληφθούν τα παρατράγουδα του περυσινού τελικού και να νικήσει ο καλύτερος ή έστω ο πιο τυχερός, ευχήθηκαν οι πρόεδροι και οι τεχνικές ηγεσίες του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου εν όψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στον τελικό του Κυπέλλου το Σάββατο στο ΟΑΚΑ (20.30).
«Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και ο τελικός Κυπέλλου θα πρέπει να αποτελεί γιορτή. Οφείλουμε να έχουμε άψογη συνεργασία με την Αστυνομία και την ΕΠΟ, ώστε να μην επαναληφθούν τα περσινά έκτροπα. Αντίπαλοι με τον Ολυμπιακό είμαστε μόνο στο γήπεδο. Πρέπει να είναι ένας τελικός διαφήμιση που θα μείνει στη μνήμη των φιλάθλων για καιρό Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ατρόμητου κ. Γιώργος Σπανός.
Για αναβάθμιση του θεσμού μέσω της φίλαθλης συμπεριφοράς των οπαδών έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης «Ο κόσμος να γεμίσει το ΟΑΚΑ και να μην αμαυρωθεί από άσχημες συμπεριφορές μία τέτοια γιορτή. Είμαι σίγουρος ότι κανένας φίλαθλος του Ολυμπιακού δεν θα κάνει το παραμικρό, ελπίζω και του Ατρόμητου και ο καλύτερος ας νικήσει» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ωστόσο υποστήριξε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να προσπαθήσουν διάφοροι προβοκάτορες να χαλάσουν τη γιορτή του τελικού, ενώ ζήτησε από την ΕΠΟ να ανοίξει μία επιπλέον κερκίδα στην οποία να φιλοξενηθούν παιδιά από τα σχολεία του Πειραιά και τις ακαδημίες των ερυθρολεύκων. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος απαντώντας τόνισε ότι γνωρίζει τα περί προβοκατόρων που ανέφερε ο κ. Μαρινάκης λέγοντας ότι υπεύθυνη για την τήρηση της τάξης είναι η αστυνομία.

Ο προπονητής του Ατρόμητου κ. Γιώργος Δώνης κάλεσε τους οπαδούς των δύο ομάδων να σεβαστούν τον αντίπαλο και στο τέλος της αναμέτρησης να μείνουν για να χειροκροτήσουν το νικητή. Οπως παρατήρησε η διαφορά στη διοργάνωση τελικών Κυπέλλου από άλλες χώρες βρίσκεται στη νοοτροπία. «Στην Αγγλία οι φίλαθλοι είναι μαζί έξω από το γήπεδο και πίνουν μπύρες. Στην Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για αυτό» υπογράμμισε.
Ο κ. Δώνης χαρακτήρισε δίκαιη την παρουσία του Ατρόμητου στον τελικό και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. «Αποκλείσαμε σπουδαίους αντιπάλους, όπως ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, ενώ περάσαμε τον Άρη και τον Αστέρα Τρίπολης που ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα του Β’ γύρου. Το Σάββατο το παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Είμαστε πιο έτοιμοι σε σχέση με πέρυσι, αν και έχουμε λιγότερες πιθανότητες νίκης απέναντι στον Ολυμπιακό σε σχέση με πέρυσι που αντιμετωπίσαμε την ΑΕΚ. Σ το ποδόσφαιρο αν δεν ονειρεύεσαι είσαι κενός. Πολλές φορές το αουτσάιντερ κερδίζει τη μεγάλη ομάδα. Τρανό παράδειγμα το Euro 2004. Σε ένα 90λεπτο όλα γίνονται. Τον Ολυμπιακό δύσκολα τον κερδίζεις δύο φορές σε μία βδομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε μία. Είναι γενναιότητα του Ολυμπιακού που επιτρέπει στους Μήτρογλου και Τάτο να αγωνιστούν, διότι πουθενά δεν συμβαίνει αυτό. Θα ρωτήσω τα παιδιά αν θέλουν, διότι είναι δύσκολο και για αυτά να σκοράρουν ενάντια στην ομάδα που ανήκουν» υπογράμμισε.
Τη βεβαιότητα ότι θα διεξαχθεί ένας από τους καλύτερους τελικούς των τελευταίων ετών εξέφρασε ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Ερνέστο Βαλβέρδε. «Είμαστε δύο ομάδες που έκαναν μία καλή σεζόν και το Σάββατο θα παρακολουθήσουμε έναν από τους καλύτερους αγώνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Οσοι πάνε στο γήπεδο να στηρίξουν με ενθουσιασμό και πάθος τις δύο ομάδες και να παρακολουθήσουμε ωραίο θέαμα. Η κοινή συνέντευξη Τύπου είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για να αλλάξει κάτι. Να εστιάσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι και να σκεφτόμαστε με περισσότερη ηρεμία. Είναι ωραίο να υπάρχει πάθος, αλλά με θετικό τρόπο. Όταν μία ομάδα φτάνει σε έναν τελικό, κάτι έχει να δείξει αν και θυμάμαι πόσο δυσκολευτήκαμε με αντίπαλο τον Πιερικό. Οι ομάδες που έφτασαν μέχρι εδώ σίγουρα ήταν οι καλύτερες. Σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακή θα δούμε το Σάββατο ένα διαφορετικό αγώνα. Ο Ατρόμητος θα είναι πιο δυνατός, όπως κι εμείς. Η παραμικρή μπαλιά μπορεί να επηρεάσει το ματς» υπογράμμισε ο Ισπανός προπονητής.