Αριστοτέλειο: Οι απόφοιτοι αναλαμβάνουν δράση για τη στήριξή του

Την υποστήριξη, ηθική και οικονομική, των αποφοίτων του (που κινούνται σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της ακαδημαϊκής, επιστημονικής, πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας) επιδιώκει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που ιδρύει τον πρώτο Σύλλογο Αποφοίτων του.

Την υποστήριξη, ηθική και οικονομική, των αποφοίτων του (που κινούνται σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της ακαδημαϊκής, επιστημονικής, πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας) επιδιώκει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που ιδρύει τον πρώτο Σύλλογο Αποφοίτων του.

Η κίνηση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ έρχεται σε περίοδο κρίσης για τα ΑΕΙ αλλά και την κοινωνία και αποσκοπεί στην σύνδεση της κοινωνίας με το πανεπιστήμιο ώστε να ωφεληθούν και οι δυο πλευρές.

Η πρώτη συνάντηση των μελών του Συλλόγου θα γίνει την Παρασκευή 27 του μήνα στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ όπου και θα συγκροτηθεί το πρώτο 9μελές Ιδρυτικό Διοικητικό Συμβούλιό του. Σε αυτό θα συμμετάσχουν προσωπικότητες που έχουν περάσει από τα αμφιθέατρα του Ιδρύματος. Είναι γνωστό άλλωστε ότι από το ΑΠΘ προέρχονται πολιτικοί «πρώτης γραμμής» των κομμάτων: η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, οι κ.κ. Ευ. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος και άλλοι.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο σύλλογος του ΑΠΘ μπορεί να λειτουργήσει ως συμβουλευτικό «αντι-συμβούλιο» στη διοίκησή του καθώς από το καταστατικό του θα μπορεί να εκφράζει αιτιολογημένη άποψη για τις δράσεις του ΑΠΘ, να επιδιώκει την συγκέντρωση χορηγιών για την οικονομική στήριξη του πανεπιστημίου, την σύνταξη μελετών πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, να θεσπίζει βραβεία και υποτροφίες για διακρινόμενους φοιτητές, να απονέμει τιμητικές διακρίσεις και να συμμετέχει σε δράσεις για την διαφύλαξη της πανεπιστημιακής πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α.

Στην πρώτη συνάντηση, που θα γίνει την Παρασκευή, καλούνται όλοι οι απόφοιτοι του Ιδρύματος. Θα μιλήσει ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Γ. Μυλόπουλος, ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης, ο πρώην αντιπρύτανης του Ιδρύματος κ. Παν. Λαδάς, ο πρώην πρύτανης Μιχ. Παπαδόπουλος, ο καθηγητής αρχαιολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης κ. Δημ. Παντερμαλής, ο δικηγόρος και πολιτικός κ. Στέλιος Νέστορας, ο γενικός διευθυντής της ΕΤ3 κ. Κ. Μπλιάφκας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk