Επιστολή πυροδότησης κινήματος παγκόσμιας συμπαράστασης στην πατρίδα μου την Ελλάδα

Επιστολή πυροδότησης κινήματος παγκόσμιας συμπαράστασης στην πατρίδα μου την Ελλάδα | tovima.gr

Αγαπητέ συνάδελφε.

Είμαι Έλληνας. Η πατρίδα μου η Ελλάδα, πληρώνει πολύ σκληρά τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, την οποία δεν προκάλεσαν οι Έλληνες.

Δεν θα μπορούσαν άλλωστε, ακόμα κι αν το ήθελαν, γιατί είναι ασήμαντα τα οικονομικά μεγέθη της χώρας μου, ώστε να επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία, όσα λάθη κακοδιαχείρισης κι αν βαρύνουν την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας μου.

Δημιουργός της κρίσης, το γνωρίζουμε όλοι, είναι οι περιβόητες «αγορές» των τζογαδόρων του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Εμείς ως αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης, είμαστε απλώς το πρώτο επιλεγμένο θύμα τους για να ακολουθήσουν δυστυχώς και άλλα, με πρώτο στόχο τον ευρωπαϊκό Νότο.

Είμαι Έλληνας, που υποφέρει, όπως όλοι οι συμπατριώτες μου, τις συνέπειες μιας σκληρής επίθεσης από ένα άδικο, απάνθρωπο και άπληστο σύστημα λειτουργίας της σύγχρονης οικονομίας. Σ’ αυτό βέβαια είναι προφανές ότι διευκόλυναν δικές μας διαρθρωτικές ανεπάρκειες. Θέλω να επισημάνω ότι μας πληγώνει, μας αποκαρδιώνει και μας προκαλεί βαθιά πίκρα, το γεγονός ότι κοντά σε όλα τα δεινά, υφιστάμεθα έναν απροσδόκητο και άδικο διεθνή διασυρμό που προέρχεται από όσα ισχυρίζεται και διαχέει στην παγκόσμια κοινότητα, τμήμα της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ελίτ, το οποίο αποδεικνύεται επιρρεπές σε ρατσιστικές και ρεβανσιστικές αντιλήψεις, για τις οποίες, υποτίθεται, έχει εκφράσει μεταμέλεια.

Αγαπητέ συνάδελφε. Η Ελλάδα και οι Έλληνες ουδέποτε υποβαθμίσαμε την συμβολή όλων των λαών της γης στην δημιουργία του πολιτισμού μας. Δεν μας διακατέχουν πλέγματα όπως αυτά που είναι λογικό να επηρεάζουν όσους στερούνται θετικής συνεισφοράς και πολύ περισσότερο όσους χρεώνονται με πράξεις που πλήγωσαν την παγκόσμια κοινότητα, ακόμα και με τραγωδίες, αιματηρές και πολύ περισσότερο με όσους χρεώνονται με πρόκληση τραγωδιών σε βάρος της παγκόσμιας κοινότητας, όπως παγκόσμιοι πόλεμοι με εκατόμβες θυμάτων.

Αγαπητέ συνάδελφε, εσύ που διακονείς με ευθύνη και αυταπάρνηση τον Έλληνα Ιπποκράτη και εκτιμάς την συμβολή του Ασκληπιού στο λειτούργημά μας, γνωρίζεις ασφαλώς ότι η Ελλάδα ευτύχησε να γεννήσει αξίες ζωής όπως η Δημοκρατία, η Φιλοσοφία, η Διαλεκτική, πολλές από τις τέχνες, αξίες πάνω στις οποίες στήριξε η παγκόσμια κοινότητα την πορεία προς την αναζήτηση και την κατάκτηση της Ελευθερίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Είναι σημαντικό να υπομνήσω επίσης ότι οι έλληνες υπερασπιστήκαμε τις αξίες αυτές ακόμα και στην πρόσφατη ιστορία.

Δημιουργήσαμε στο ΄Β παγκόσμιο πόλεμο, το μεγαλύτερο αντιστατικό κίνημα, σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενάντια στην επέλαση των ορδών του σύγχρονου βάρβαρου ολοκληρωτισμού. Πληρώσαμε την πίστη μας στα ιδανικά μας με την πυρπόληση χιλιάδων χωριών μας, με την δολοφονία δεκάδων χιλιάδων αμάχων, από τις δυνάμεις της ναζιστικής κατοχής που άρπαζαν από τις τράπεζες μας, όλο τον κρατικό χρυσό και από τα μουσεία μας πολύτιμα έργα του αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού μας. Οφείλουμε μάλιστα να θυμηθούμε, ότι μέχρι σήμερα, η δημοκρατική πλέον Γερμανική πολιτεία, στελέχη της οποίας μας λοιδορούν και μας κουνούν το δάχτυλο, δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση της να εκφράσει έμπρακτη συγγνώμη στα θύματα της.

Αγαπητέ συνάδερφε η επιστημονική σου ιδιότητα, το λειτούργημα που ασκούμε, είναι ταυτισμένο με τις έννοιες της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της προσφοράς.

Αυτό, μου δίνει το δικαίωμα να σου απευθύνω έκλυση για συμπαράσταση στην Ελλάδα. Να σου ζητήσω έμπρακτη συμπαράσταση.

Να σου ζητήσω να επισκεφτείς τη χώρα μου. Να ζητήσεις από τους φίλους σου και τους ασθενείς σου να πράξουν το ίδιο την φετινή σκληρή για τους έλληνες χρονιά.

Να οργανώσουν οι ιατρικοί σύλλογοι στους οποίους μετέχεις, στην Ελλάδα τα συνέδρια τους και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την πανέμορφη Ηλεία. Είναι ο τόπος που βρίσκονται η Αρχαία Ολυμπία, η Αρχαία Ήλιδα. Η Ολυμπία που γέννησε το ευγενές φίλαθλο ιδανικό. Της ειρηνικής άμυλας μεταξύ των κρατών. Είναι ο τόπος που γέννησε το ολυμπιακό ιδεώδες και τους ολυμπιακούς αγώνες (που φέτος πραγματοποιούνται στο Λονδίνο). Εδώ στους κάμπους, τους λόφους και τα βουνά μας, στις πόλεις και τα χωριά μας, στις απέραντες παραλίες και τα δάση μας, παντού όπου βρεθείς θα νιώσεις την αγάπη και την φιλοξενία που είναι θεϊκός νόμος στην πατρίδα του «Ξενίου Διός».

Στην Ηλεία μας θα συναντηθείς με τους θρύλους και τους συμβολισμούς της Μυθολογίας μας. Σε περιμένουμε.
Με εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΡΑΚΤΑΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
HTTP://WWW.ADRAKTAS.GR/

*Υ.Γ. Την παραπάνω επιστολή απέστειλα σε δέκα χιλίαδες γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Ασφαλώς και δεν απευθύνεται μόνο σε γιατρούς καθώς η συγκεκριμένη οικονομική κρίση μας αφορά όλους.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιερώσατε προκειμένου να την διαβάσετε και παράλληλα να σας προτρέψω να την προωθήσετε προς πάσα κατεύθυνση και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να την δημοσιεύσετε στα έγκυρα μέσα σας, προκειμένου το κίνημα αυτό να γιγαντώθει και να εξαπλωθεί σε όλες τις γωνιές του κόσμου.
Τέλος θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω οτι ενδιαφέρομαι για την γνώμη σας και οτι είμαι διαθέσιμος και πρόθυμος για κάθε είδους επικοινωνία,συνομιλία και συνεργασία μαζί σας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk