Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!

Ο μέχρι τώρα πολιτικός διάλογος είναι εμφανώς ανεπαρκής. Οι πολιτικές δυνάμεις που κατέρχονται στις εκλογές μοιάζουν περιχαρακωμένες στις απόψεις, στα κατασκευάσματα και στις ιδεοληψίες τους. Δεν συζητούν πραγματικά στη βάση των περιορισμών που ο σύγχρονος κόσμος θέτει και η θέση της χώρας σ’αυτόν επιβάλλει. Ο καθείς το ποίημά του, ωσάν να μην είναι η Ελλάδα κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απόλυτα εξαρτημένη από την συμμετοχή της στην ευρωζώνη. Ακόμη και εκείνοι που μιλούν για μια αυτόνομη εκτός Ευρώπης πορεία δεν περιγράφουν τις συνέπειες, αποφεύγουν να αναφερθούν στο βάρος και τις επιπτώσεις στη χώρα και στους πολίτες μιας τέτοιας επιλογής.

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους! | tovima.gr

Ο μέχρι τώρα πολιτικός διάλογος είναι εμφανώς ανεπαρκής. Οι πολιτικές δυνάμεις που κατέρχονται στις εκλογές μοιάζουν περιχαρακωμένες στις απόψεις, στα κατασκευάσματα και στις ιδεοληψίες τους. Δεν συζητούν πραγματικά στη βάση των περιορισμών που ο σύγχρονος κόσμος θέτει και η θέση της χώρας σ’αυτόν επιβάλλει.

Ο καθείς το ποίημά του, ωσάν να μην είναι η Ελλάδα κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απόλυτα εξαρτημένη από την συμμετοχή της στην ευρωζώνη. Ακόμη και εκείνοι που μιλούν για μια αυτόνομη εκτός Ευρώπης πορεία δεν περιγράφουν τις συνέπειες, αποφεύγουν να αναφερθούν στο βάρος και τις επιπτώσεις στη χώρα και στους πολίτες μιας τέτοιας επιλογής.

Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τι θα συμβεί την επομένη, αν επικρατήσει η μια ή η άλλη επιλογή. Οι ελληναράδες, όσοι καμώνονται ότι διεξάγουν απελευθερωτικό αγώνα, οφείλουν να πουν στον ελληνικό λαό τι θα συμβεί την επομένη. Οπως και εκείνοι που επιμένουν στην ευρωπαϊκή επιλογή είναι υποχρεωμένοι να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Το «όραμα» του καθενός προφανώς κοστίζει. Δεν πρόκειται για λόγια του αέρα. Θα επιδράσουν στη χώρα, θα την προσδιορίσουν. Είναι πολιτικά ανέντιμο να εκφέρονται λόγοι ανεπαρκείς ,ατεκμηρίωτοι και ανεδαφικοί. Η ευθύνη που ο καθείς αναλαμβάνει απέναντι του ελληνικού λαού είναι μεγάλη. Και σήμερα μπορεί με ευκολία να εκτοξεύονται απειλές και να στήνονται κρεμάλες ωσάν να πρόκειται για καθημερινή πρακτική, αλλά αύριο όταν θα έχει γίνει το κακό αυτές ευκολίες σχεδόν αυτόματα μπορούν να αντιστραφούν.

Γι’ αυτό ας σοβαρευτούμε και ας μιλήσουμε επί της ουσίας σε αυτές τις εκλογές. Γιατί μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk