Κερδίστε 1 αντίτυπο του βιβλίου «OS X Lion» και 3 αντίτυπα του «Μια συζήτηση με τον Φρανσουά Ολάντ»

Την Παρασκευή 4/5/2012 στην εκπομπή «Βουτιά στα #socialmedia» με την Δώρα Παυλίδου (καθημερινά 17.00-18.00)

OS X Lion

Στην ελληνική βιβλιογραφία είναι ελάχιστες οι εκδόσεις για το λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών Apple
Macintosh, γνωστών και ως Mac. Υπάρχουν λίγες ξένες μεταφράσεις (2-3) και μόνο ένα ακόμα βιβλίο (αναλυτικό
και πολυσέλιδο) γραμμένο εξαρχής από Έλληνα συγγραφέα. Όλα καλύπτουν το προηγούμενο λειτουργικό σύστημα, το Snow Leopard. Για το τρέχον σύστημα των Mac, το Lion, δεν υπάρχει παρά μόνο ένα βιβλίο, ο απλός και πλήρης χρηστικός οδηγός με το χρυσό εξώφυλλο: Το βιβλίο του OS X Lion.(προφέρεται Όου-εσ-τεν και όχι όου- εσ-εξ. Είναι δηλαδή η δέκατη γενιά του λειτουργικού του Mac.)

Απευθύνεται σε νέους χρήστες που θέλουν να μάθουν τις βασικές λειτουργίες του Mac σε απλά βήματα, χωρίς
πολλά λόγια και εξειδικευμένες τεχνικές ορολογίες και αναλύσεις.{{{ moto }}}

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010

Σκοπός του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους έλληνες χρήστες να μάθουν με εύκολο και απλό τρόπο να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους: αφενός να κάνουν σωστά και γρήγορα την εργασία τους, αφετέρου να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες δυνατότητες που παρέχουν αυτά τα εξαιρετικά μηχανήματα, οι περισσότερες των
οποίων μένουν άγνωστες και αχρησιμοποίητες σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Απευθύνεται και σε πιο έμπειρους χρήστες γιατί αφενός είναι πλήρες αφετέρου καλύπτει και πιο προχωρημένα θέματα όπως η κρυπτογράφηση του δίσκου. Ακόμα και οι έμπειροι χρήστες θα βρουν απλά πράγματα των οποίων αγνοούσαν την ύπαρξη.

Η δομή του είναι απλή και σαφής: μία σελίδα και ένα θέμα. Στο επάνω μέρος κάθε σελίδας υπάρχει μια μεγάλη κατάλληλη έγχρωμη φωτογραφία που βοηθάει ιδιαίτερα στην κατανόηση του υπό εξέταση θέματος και από κάτω το επεξηγηματικό κείμενο σε απλά ελληνικά.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010

Στο κείμενο, πρώτα περιγράφεται μια λειτουργία και μετά δίνονται οδηγίες για την εκτέλεσή της. Η λειτουργία δίνεται με κόκκινα γράμματα και η εκτέλεσή της με μπλε έτσι που το μάτι να τις εντοπίζει εύκολα.

Καλύπτει το OS X Lion και συγκεκριμένα την τελευταία του έκδοση 10.7.3 που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2012. Αυτή η έκδοση έχει κάτι σημαντικό και ιδιαίτερο για εμάς τους έλληνες γιατί είναι η πρώτη στην ιστορία του Mac που έχει πλήρη ελληνικά από την ίδια την Apple! Δεν είναι ότι βλέπει και γράφει ελληνικά, αλλά ότι όλο το περιβάλλον εργασίας είναι πλήρως εξελληνισμένο. Στο βιβλίο, οι όροι είναι γραμμένοι και ελληνικά και αγγλικά και έτσι είναι κατάλληλο για όλους τους χρήστες: και για τους πιο παλιούς που εχουν συνηθίσει την αγγλική ορολογία (και μάλλον δεν θέλουν να αλλάξουν) αλλά και για τους νέους που θα προτιμήσουν τα ελληνικά.

Έγινε προσπάθεια το βιβλίο να ταιριάζει με την (μίνιμαλ) αισθητική των προϊόντων Apple αλλά και με την απλότητα και σαφήνειά τους. Η έκδοση είναι πολύ προσεγμένη με χρυσό εξώφυλλο, χαρτί βέλβετ, 304 σελίδες και είναι και ραφτό για να αντέχει σε συχνή καθημερινή χρήση. Είναι γραμμένο από έλληνα συγγραφέα πιστοποιημένο από την Apple (Apple Support professional) με πολύχρονη πείρα (από το 1990) στους Mac.

Είναι το τρίτο βιβλίο του συγγραφέα. Το πρώτο κάλυψε το προηγούμενο λειτουργικό των Mac, το Mac OS X Snow Leopard 10.6 και το δεύτερο τα νέα χαρακτηριστικά του Lion και την λεπτομερή διαδικασία αναβάθμισης σε αυτό από το Snow Leopard.

Μια συζήτηση με τον Φρανσουά Ολάντ

Ο Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος για το χρίσμα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος στις προκριματικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Οκτωβρίου του 2011, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012, εκθέτει τις απόψεις του και το πρόγραμμά του σε μια εκ βαθέων συζήτηση με τους Vincent Duclert, Denis Lefebvre, Bernard Poignant, Dominique Villemot.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα: «Το “γαλλικό όνειρο” είναι ένα διαρκές πρόταγμα. Έρχεται από μακριά. Μερικές φορές φαίνεται να ξεθωριάζει, αλλά πάντα παρουσιάζεται μια ευκαιρία που κάνει τη φλόγα να ανάψει και πάλι. Οι προεδρικές εκλογές του 2012 αποτελούν μια τέτοια ευκαιρία. Νά γιατί ζητώ την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μου. Είμαι αντάξιός της;

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010

Εν πάση περιπτώσει, αισθάνομαι ότι οφείλω να είμαι. Θα επιτύχω στο έργο μου, αν αποκτήσω την εμπιστοσύνη τους; Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Και θα συσπειρώσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ γύρω από το πρόγραμμά μου. Θα ήθελα η Γαλλία του 2017 να μην έχει το πρόσωπο του 2012. Πρόκειται για ένα πρόταγμα που προαναγγέλλει μια νέα κοινωνία; Κατά κάποιον τρόπο, ναι, γιατί θα πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις που θα μας επηρεάσουν επί μακρόν, για μια ολόκληρη γενιά! Το «γαλλικό όνειρο» στηρίζεται στην έννοια της ισότητας ως κινήτρου και ως σκοπού. Αν, στο τέλος της θητείας μου, οι Γάλλοι πολίτες είναι πεπεισμένοι ότι στη χώρα υπάρχει περισσότερη δικαιοσύνη απ’ ό,τι στην αρχή της θητείας μου, τότε η Αριστερά θα μπορεί να διακηρύξει ότι στάθηκε στο ύψος της αποστολής της. Γνωρίζοντας, βεβαίως, ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν». «Η Αριστερά έθεσε τα ζητήματα της κοινωνίας, της εργασίας, των αδικιών και των ανισοτήτων, και υποστήριξε ότι οι «προλετάριοι» έχουν δικαίωμα στην ελευθερία, την πρόοδο, την αξιοπρέπεια, όπως όλοι οι άλλοι πολίτες. Ο Ζαν Ζωρές υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της γενναιό δωρης σκέψης, στην οποία προσέδιδε οικουμενικά χαρακτηριστικά. Η Αριστερά δεν ήταν πάντοτε συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία. Όπως άλλωστε και οι αντίπαλοί της, υποτίμησε τον ρόλο των γυναικών, συμμετείχε –αλίμονο– στους αποικιακούς πολέμους, φάνηκε μερικές φορές δειλή μπροστά στην εξουσία του χρήματος, δεν ήταν πάντοτε τόσο ενάρετη όσο της υπαγόρευαν οι αρχές της. Αλλά εκπλήρωνε πάντα το καθήκον της να προσφέρει σε όλους ίσες ευκαιρίες, να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη όπου αυτή απειλούνταν, να προωθεί αταλάντευτα τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες. Στις αρχές του 21ου αιώνα οι σοσιαλιστές θα πρέπει να συνεχίσουν να υπηρετούν τη χώρα μας. Αυτή είναι και η έννοια της συμμετοχής μου. Θέλω να παραμείνω πιστός σε ιδέες που δικαιώνουν τη δράση μου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk