Κατερίνα Μπατζελή: «Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε τις οικογένειες που έχουν άνέργους»

Την Τρίτη 24/4/2012 η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα μίλησε στην εκπομπή «Τα Debate της πολιτικής» και στους Άρη Ραβανό και Γιώργο Παπαχρήστο (καθημερινά 11.00-12.00)

Για την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων {{{ moto }}}

Πρώτον διαπιστώνω ότι υπάρχει μια μετακίνηση της απροθυμίας του κόσμου αν θα συμμετάσχει τις εκλογές, από την έναρξη αυτής της περιόδου.

Δεύτερον, ότι υπάρχει μια προσέγγιση και πάλι της κοινωνίας ως προς τη σταθερότητα μιας κυβέρνησης ευρωπαϊκής προσέγγισης και διατήρησης της ελληνικής οικονομίας στο ευρώ.

Και, τρίτον, σε καμία περίπτωση ή πάρα πολύ δύσκολα μπορούμε να προσεγγίσουμε οικογένειες που υπάρχει άνεργος και, μάλιστα, άνεργος που έχει βγει στην ανεργία τα τελευταία 2-3 χρόνια. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η κοινωνία ανταποκρίνεται ανάλογα με το κατά πόσο έχει πληγεί αυτή η οικογένεια από την πολιτική λιτότητας και μάλλον, αυτό της ανεργίας.

Για τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα

Πρώτον, είναι η καθημερινότητα στην περιφέρεια και νομίζω και στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, είναι το πώς θα παραμείνουν οι μικρές εμπορικές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν έχουν κλείσει ακόμα. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Και δεύτερον, πώς ο άνεργος, που είναι μία πληγή μέσα σε μία οικογένεια, θα μπορέσει να βρει μια στοιχειώδη εργασία για να αντιμετωπίσει το ηθικό πρόβλημα που έχει. Η ανεργία δεν είναι μόνο το οικονομικό, δημιουργεί και ηθικό πρόβλημα στην οικογένεια και στον ίδιο τον άνεργο. Αυτά θεωρώ είναι τα δύο μεγάλα προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk