Γκουγκού μεζέ

Κέντρο. Το μαγαζί θυμίζει αντίστοιχα της Θεσσαλονίκης και δικαίως, αφού Σαλονικιός είναι ο αρχιτέκτονας που το σχεδίασε. Το σέρβις είναι γρήγορο, ξύπνιο, χωρίς υπερβολικές οικειότητες. Καθώς όταν πήγαμε είχε μόλις δέκα μέρες ανοιχτό, θα είμαστε επιεικείς στο συνολικό αποτέλεσμα.

Η κουζίνα είναι πολύ πιο δυνατή και συνεπής στους μεζέδες της, με τοπικά προϊόντα και καθαρές γεύσεις, λιγότερο θελκτική στα κύρια πιάτα, που όμως, όπως ο ένας εκ των συνεταίρων, ο Κωνσταντίνος Νικολάου μας είπε, καλύπτει τις ανάγκες των μεσημεριανών πελατών για ένα ελαφρύ και καλό γεύμα. Η εισαγωγή με φρεσκοψημένο ποντιακό άζυμο ψωμί είναι όλα τα λεφτά, πιστέψτε με.

Οι ντοματοκεφτέδες με το άρωμα δυόσμου και φέτα επιτυχείς, τα αχνιστά μύδια σωστά αχνισμένα, οι κολοκυθοκεφτέδες τραγανοί με μπόλικο καρότο, το μοσχαρίσιο τηγανητό συκώτι σε μπουκιές με ωραία αρώματα μυρωδικών, τα μπιφτέκια σωστά ψημένα και από καλό κρέας.

Δεν τρελάθηκα: Με τις προκατεψυγμένες σφακιανές πίτες με μέλι. Επιτέλους, ας κάνει κάποιος φρέσκες.
Κοστίζει: Από 3-7,5 ευρώ τα ζεστά ορεκτικά, από 6,5 ως 12 ευρώ τα κύρια, μικρή λίστα εμφιαλωμένων κρασιών από 16 ως 28 ευρώ, αρκετά ούζα, τσίπουρα και μπίρες. Ν. Δαρειώτη
Σίνα 6, Αθήνα, τηλ. 210 3645 575

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk