Το πρώτο και μοναδικό μέχρι τώρα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κατέκτησε η ελληνική πάλη. Κατοχός του η Μαρία Περβολαράκη η οποία στο προολυμπιακό τουρνουά της Σόφιας έφτασε μέχρι τον τελικό της κατηγορίας των 55 κ. όπου ηττήθηκε από την Γιούλα Ράτκεβιτς από το Αζερμπαϊτζάν με 3-1 σημεία. Προηγουμένως η Περβολαράκη είχε νικήσει τις εκπροσώπους της Λευκορωσίας, της Λετονίας και της Μολδαβίας.
Αντίθετα δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση 6 έλληνες παλαιστές της ελληνορωμαϊκής, 5 της ελευθέρας και η Αγόρω Παπαβασιλείου η οποία έφτασε μέχρι τον ημιτελικό.
Στην ελληνορωμαϊκή πάλη ο Βλαδίμηρος Ματίας (55 κ.) νίκησε τους εκπροσώπους της Πολωνίας και της Αλβανίας αλλά στον καθοριστικό αγώνα ηττήθηκε από τον Φινλανδό Μάτι Κετούνεν με 2-0 και 2-0 σημεία. Ο Εβγκένι Πέντρορετς (66 κ.) αποκλείστηκε από τον Βούλγαρο Εμιλιάν Τοντόροφ με 1-0 και 3-0 σημεία. Ο Σάββας Αποστόλου (74 κ.) ηττήθηκε με 1-0 και 3-0 σημεία από τον Λιθουανό Αλεξάντρς Βισνάκοβς. Ο Θόδωρος Τουνουσίδης (84 κ.) νίκησε τους εκπροσώπους της Μολδαβίας και της Ουγγαρίας αλλά στον ημιτελικό ηττήθηκε με 3-0 και 1-0 σημεία από τον Αυστριακό Αμέρ Χρουστάνοβιτς.
Ενα βήμα από την πρόκριση έφτασε ο Γιώργος Κουτσιούμπας στην κατηγορία των 96 κ. Νίκησε τους εκπροσώπους της Μολδαβίας και της Γεωργίας αλλά στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Εσθονό Αρντο Αρουσάαρ με 0-2, 2-0 και 0-0 σημεία. Στα 120 κ. ο Ξενοφώντας Κουτσιούμπας ηττήθηκε από τον νικητή της κατηγορίας του Γιούρι Πατρικέεφ από την Αρμενία με 3-0 και 3-0 σημεία.
Στο προολυμπιακό τουρνουά της ελευθέρας ο Αντρέας Τριανταφυλλίδης (66 κ.) νίκησε τον εκπρόσωπο της Ουγγαρίας αλλά ηττήθηκε από τον Γεωργιανό Ζουράβι Ιακοσβίλι με 2-0 και 2-0 σημεία. Ο Ολεγκ Μοτσάλιν στην κατηγορία των 74 κ. ηττήθηκε με 1-0 και 2-2 σημεία από τον Γερμανό Αντριου Σβούκα. Στα 84 κ. ο Εμζάριος Μπεντενίδης νίκησε τον εκπρόσωπο της Ιρλανδίας αλλά αποκλείστηκε από τον Τούρκο Ιμπραίμ Μπουλούκβασι με 1-0 και 1-0 σημεία. Την ίδια τύχη είχε στα 96 κ. ο Γρηγόρης Κριαρίδης ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 και 8-0 σημεία από τον Ούγγρο Εβγκένι Κις. Ο Γιάννης Αρζουμανίδης (120 κ.) νίκησε τον Αλβανό Φατιόν Μπαρά αλλά ηττήθηκε από τον Ούγγρο Ντανιέλ Λιγκέτι με 3-0 και 1-0 σημεία.
Στο προολυμπιακό τουρνουά των γυναικών η Αγόρω Παπαβασιλείου (63 κ.) νίκησε τις εκπροσώπους του Μαυροβουνίου, της Λευκορωσίας και της Γαλλίας, αλλά στον ημιτελικό ηττήθηκε με 5-1 και 0-0 σημεία από τη Ρωσίδα Λιουμπόφ Βολοσκόβα.
Από κάθε κατηγορία προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι δύο φιναλίστ. Οι έλληνες παλαιστές θα έχουν άλλες δύο ευκαιρίες να διεκδικήσουν την πρόκριση για το «Λονδίνο 2012». Την Παρασκευή ξεκινάει στην Κίνα το παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά από το οποίο θα προκριθούν οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας. Το τελευταίο προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί από 4-6 Μαίου στη Φινλανδία και θα μοιράσει από 2 εισιτήρια σε κάθε κατηγορία βάρους.