Νέα προοπτική στα συντρίμμια της καθημερινότητας. Ο σύγχρονος άνθρωπος αποφασίζει τη συντριβή του παλαιού κόσμου, της αφάνειας και του παραλογισμού. Τέλος στα παραμύθια του Αισώπου. Το νέο ηλιοβασίλεμα στηρίζεται στην ανάπτυξη και στη αυγή της νέας εποχής.Ευρωπαική διάσταση και αλλαγή στα πλαίσια του ανθρωπισμού. Νέο μοντέλο ανανέωσης και δημιουργίας.

Το παρελθόν δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Όμως, το ζητούμενο είναι η διατήρηση της παράδοσης και η αποφυγή της ξενόφερτης κουλτούρας. Πίστη στις αρχές και στις αξίες Όχι στον λαικισμό, ναι στον ανθρωπισμό. Επίκεντρο της προσπάθειας είναι η λογική και ο ορθολογισμός. Η διατήρηση της ιδεολογίας και της κοινωνικής συνοχής είναι πρωταρχικο μέλημα για την προόδο. Αναβιώνει το ρεύμα της υπέρβασης και της πρωτοπορίας.

Το ουράνιο τόξο έρχεται για να δώσει την ελπίδα χαμένη στα ερείπια του ψεύδους. Επαναπροσδιορίζονται τα βυθισμένα οράματα στο χρόνο της σιωπής και το όνειρο για δημιουργία θα γίνει πραγματικότητα. Λήθη και προσμονή. Ο χρόνος τελείωσε. Το παλαιό οδηγείται στα τείχη της ιστορίας και ανατέλλει το πνεύμα της αλήθειας.