Διάλογος τώρα

Ο διάλογος, η αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Ιδιαίτερα σε μια προεκλογική περίοδο, οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να ακούσουν, να διαβάσουν, να συγκρίνουν τις απόψεις και τις προτάσεις των κομμάτων που διεκδικούν να τους κυβερνήσουν. Πολύ περισσότερο σήμερα, που σε μια από τις πιο σύντομες προεκλογικές περιόδους, κρίνονται και διαφορετικές στρατηγικές επιλογές για το μέλλον της χώρας. Φαίνεται όμως ότι για μια ακόμα φορά οι περισσότεροι πολιτικοί προτιμούν την ευκολία των μονολόγων από το διάλογο, τη σύγκρουση απόψεων, την αντιπαράθεση για τα μεγάλα η μικρά προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Ετσι, ελάχιστες μέρες πριν οδηγηθούμε στις κάλπες, αντί να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον διάλογο των πολιτικών

Διάλογος τώρα | tovima.gr

Ο διάλογος, η αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Ιδιαίτερα σε μια προεκλογική περίοδο, οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να ακούσουν, να διαβάσουν, να συγκρίνουν τις απόψεις και τις προτάσεις των κομμάτων που διεκδικούν να τους κυβερνήσουν. Πολύ περισσότερο σήμερα, που σε μια από τις πιο σύντομες προεκλογικές περιόδους, κρίνονται και διαφορετικές στρατηγικές επιλογές για το μέλλον της χώρας.

Φαίνεται όμως ότι για μια ακόμα φορά οι περισσότεροι πολιτικοί προτιμούν την ευκολία των μονολόγων από το διάλογο, τη σύγκρουση απόψεων, την αντιπαράθεση για τα μεγάλα η μικρά προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Ετσι, ελάχιστες μέρες πριν οδηγηθούμε στις κάλπες, αντί να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον διάλογο των πολιτικών αρχηγών, με τα περιβόητα ντιμπέιτ, που καλώς ή κακώς αποτελούν πια αναπόσπαστο κομμάτι της προεκλογικής διαδικασίας, παρακολουθούμε έναν πόλεμο δηλώσεων για το πώς και αν θα πρέπει να γίνουν.

Μια μάχη υπεκφυγών δηλαδή που έχει στόχο να ροκανίσει το χρόνο, ώστε αν γίνει τελικά κάποιος διάλογος να συμπιεστεί στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια μιας αυστηρά οροθετημένης διαδικασίας με τους δημοσιογράφους σχεδόν σε ρόλο κομφερασιέ.

Προφανώς, τα ντιμπέιτ δεν είναι πανάκεια. Ομως από τον διάλογο και τη σύγκρουση απόψεων, κανείς πολιτικός που έχει καθαρές θέσεις και λύσεις για τα προβλήματα δεν βγήκε χαμένος. Μόνο όσοι προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά, όσοι υπόσχονται λύσεις χωρίς αντίκρισμα, όσοι φοβούνται εν τέλει τη σύγκριση με τους αντιπάλους τους, θέλουν να αποφύγουν το διάλογο.

Σε μια εκλογική μάχη, όπως αυτή που έρχεται με τεράστια μέτωπα ανοικτά για τη χώρα και τους πολίτες, οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν υποχρέωση να αντιπαρατεθούν και να ξεκαθαρίσουν δημοσίως και με σαφήνεια τις θέσεις τους, για να μπορέσουν και οι ψηφοφόροι να κάνουν τις επιλογές τους…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk