Μπορεί να μην είναι το πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα του κόσμου μιας και τα σκήπτρα σε αυτή την κατηγορία τα έχει το Ισπανικό, το αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όμως είναι σίγουρα το πιο σημαντικό. Αυτό που έχει τους πιο αφοσιωμένους οπαδούς, αυτό με τα γεμάτα γήπεδα, με τα πολλά γκολ, τις ανατροπές και πρόκειται μάλιστα για αυτό που προτιμούν να παρακολουθούν οι περισσότεροι έλληνες φίλαθλοι. Και πώς να μην είναι άλλωστε από τη στιγμή που η κρατική τηλεόραση το έφερε στις ελληνικές οθόνες τότε τη δεκαετία του ’70.

Η Αγγλική Premier League έχει πάρει φωτιά. Και για να τα λέμε πιο σωστά, το Μάντσεστερ έχει πάρει φωτιά για τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή. Η Γιουνάιτεντ είναι τρεις μόλις βαθμούς μπροστά από τη Σίτι, η οποία θα την υποδεχτεί σε λίγες μέρες στην έδρα της. Και αν κερδίσει την πιάνει στην κορυφή.

Tην Τρίτη βγήκε στη δημοσιότητα το όνομα του Παίχτη Της Χρονιάς όπως τον ψήφισαν οι συνάδελφοι του. Ο εκλεκτός για αυτή τη χρονιά είναι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι της Άρσεναλ, ο οποίος στο πιο κρίσιμο κομμάτι του πρωταθλήματος ήταν αυτός που με τα γκολ του (27 μέχρι τώρα) κράτησε ζωντανή την ομάδα του στο κυνήγι για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Την 11άδα συμπληρώνουν οι εξής : Στο τέρμα ο Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτι), στην άμυνα οι Γουόκερ (Τότεναμ), Κομπανί (Μάντσεστερ Σίτι), Κολοτσίνι (Νιουκάστλ), Μπέινς (Έβερτον), στο κέντρο οι Νταβίντ Σίλβα και Γιάγια Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι), οι Γκάρεθ Μπέηλ και Σκοτ Πάρκερ (Τότεναμ) και στην επίθεση μαζί με τον Ολλανδό Ρόμπιν Φαν Πέρσι βρίσκεται ο Γουέιν Ρούνεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ωστόσο πέρα από αυτό, η Premier League φέτος κλείνει τα 20 χρόνια της και γι’ αυτό το λόγο οι Αγγλοι το γιορτάζουν. Συγκεκριμένα στο site της Premier League μπορεί ο καθένας να μπει και να ψηφίσει τους καλύτερους έτσι όπως τους ψήφισαν οι ιθύνοντες του πρωταθλήματος. Οι κατηγορίες είναι οι εξής : Καλύτερο Γκολ, Καλύτερη Απόκρουση, Καλύτερος Πανηγυρισμός, Καλύτερο Παιχνίδι και Καλύτερη Ομάδα της 20ετίας. Απολαυστικό αφιέρωμα.

Πάρτε μια γεύση από τις καλύτερες αποκρούσεις