Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Η ανομία πρέπει να πάρει τέλος στη χώρα. Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι αδυναμία του πολιτικού συστήματος να ανταποκριθεί στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα»

Την Δευτέρα 23/4/2012 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Β´ Αθηνών μίλησε στην εκπομπή «Το πολιτικό στίγμα της ημέρας» με τον Βασίλη Χιώτη και τον Νότη Παπαδόπουλο (καθημερινά 10.00-11.00)

Για την άνοδο της Ακροδεξιάς στη Γαλλία και την χώρα μας{{{ moto }}}

Εγώ πιστεύω ότι όσο το κοινωνικό πρόβλημα οξύνεται, τόσο τα άκρα θα ενισχύονται. Και στη χώρα μας βλέπουμε τις τελευταίες μέρες κι από τις δημοσκοπήσεις ότι εμφανίζονται κινήματα, κινήσεις, κόμματα τα οποία, κάποια στιγμή αν σκεφτόμασταν, πριν από μετρικά χρόνια, ότι θα ήταν υποψήφια για είσοδο στη Βουλή, ανατριχιάζαμε Τώρα όμως φαίνεται ότι είναι μια πραγματικότητα.

Αυτό σημαίνει όμως και κάτι άλλο. Ο, τι είναι αδυναμία του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος να δώσει πειστικές λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων.

Πράγματι, στο κέντρο της Αθήνας και στις πέριξ του κέντρου περιοχές οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ισχυρό, οξύ πρόβλημα ασφάλειας. Αυτό το υποτιμήσαμε για πολλά χρόνια, γιατί υπήρχαν ιδεοληψίες. Σημασία έχει ότι σήμερα, μια πόλη, η πιο ιστορική πόλη της Ευρώπης, δυστυχώς, υποβαθμίστηκε, απαξιώθηκε και χάθηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις, δεν είναι επισκέψιμη με αποτέλεσμα να απουσιάζει το κράτος και να εμφανίζονται διάφοροι πολιτοφύλακες, παλικαράδες αυτόκλητοι σωτήρες οι οποίοι πουλάνε υπηρεσίες.

Βέβαια να πούμε το έξής σε ότι αφορά το κέντρο της Αθήνας. Εμείς, ήδη, έχουμε ξεκινήσει την επιχείρηση να καθαρίσει. Έχει αδειάσει απ όλους αυτούς οι οποίοι κατά χιλιάδες το κατέκλυζαν και το υποβάθμιζαν, είκοσι χρόνια τώρα. Σε λίγες μέρες, πριν τις εκλογές, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται πολιτικές που θα δώσουν ανάσα κι απάντηση.

Για τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας των λαθρομεταναστών

Μέχρι σήμερα το μήνυμα ήταν για τους λαθρομετανάστες. Έλα στην Ελλάδα, θα πάρεις το χαρτί από την Αστυνομία και θα αλητεύεις στην Ομόνοια. Τώρα το μήνυμα ξέρετε ποιο θα είναι. Αν τολμήσεις και έρθεις στην Ελλάδα θα σε κλείσουν σ ΄ένα κέντρο φιλοξενίας στο οποίο θα περνάς καλά. Δηλαδή θα είναι κέντρο με όλες τις προδιαγραφές προστασίας των δικαιωμάτων. Ακόμα και λατρευτικό χώρο θα έχει, όπως και χώρους σίτισης και υγείας. Αλλά δεν θα φύγεις ποτέ από εκεί γιατί τα κέντρα φιλοξενίας θα είναι κλειστά. Δεν θα είναι ανοιχτά κέντρα, όπου θα μπαινοβγαίνει όποιος θέλει , ό, τι ώρα θέλει. Ούτε θα έχει έξοδο με ωράριο. Είναι κλειστό κέντρο όπου κάποιος κρατείται.

Όταν, λοιπόν, το μήνυμα θα είναι, θα μπεις μέσα και δεν θα ξαναβγείς παρά μόνο για ένα προορισμό, να επιστρέψεις στη πατρίδα σου, δεν θα έρθει κανείς στην Ελλάδα.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για την επίθεση στον κ Ευθυμίου

Δεν υπήρχε μια προεκλογική συγκέντρωση. Ήταν μια φιλική συγκέντρωση του κ Ευθυμίου με κάποιους συμπολίτες του. Άρα δεν είχαν ληφθεί μέτρα Το δεύτερο είναι ότι, πράγματι, όχι μόνο αυτοί και πολλοί άλλοι, αυτοί που ξηλώνουν τα μάρμαρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, αυτοί οι οποίο κάνε τις ξένες περιουσίες, αυτοί οι οποίοι παίρνουν μαχαίρια και δεν καταβρέχουν απλώς, αλλά κυκλοφορούνε έξω ως πολιτοφύλακες και με όπλα -θέλω να πω το εξής και να καταγραφεί μια θέση μου η οποία αποτελεί και πίστη και πεποίθησή μου- ότι η ανομία πρέπει να πάρει τέλος σ αυτή τη χώρα. Κι ως υπουργός, προσωπικά, θέλω να το εφαρμόσω Όποιος παρανομεί συλλαμβάνεται κι οδηγείται στη Δικαιοσύνη. Κι αυτή κρίνει κι αξιολογεί με βάση τους νόμους, τη δικονομία και την συνείδηση του δικαστή.

Για τις εξαγγελίες Σαμαρά στο Ζάππειο ΙΙΙ

Είμαι πολύ δυσαρεστημένος από αυτά που άκουσα, χθες, από τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί είδα και τον κ Καραμανλή που καθόταν μπροστά κι ήταν όλοι ευτυχισμένοι. Και μου κάνει εντύπωση που δεν κάθισαν κάποια στιγμή, ήταν χθες ίσως μια καλή αφορμή, ενώπιον του κοινού τους, των οπαδών τους, αλλά κι ενώπιον του ελληνικού λαού, να πουν κοιτάξτε, αυτό το διάστημα από το 2004 – 2009 κάναμε ορισμένα σφάλματα .Τα πιο κρίσιμα είναι τα παρακάτω. Και μετά να περάσουν και στις προτάσεις τους. Δεν υπήρξε κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι το πολιτικό μας σύστημα κι οι εκπρόσωποί του δεν διορθώνονται. Αυτό σημαίνει παρά πέρα ότι μειώνεται πιο κάτω η αξιοπιστία του. Πως θα πάμε έτσι. Ο κάθε πολίτης, σήμερα, γνωρίζει ,έχουν γραφτεί εκατομμύρια σελίδες εντός κι εκτός Ελλάδας, τι έχει συμβεί σ αυτή τη χώρα. Δεν πρέπει να τα διορθώσουμε κι επαναλαμβάνουμε υποσχέσεις. Την επαναδιαπραγμάτευση τη λέμε τώρα τροποποίηση. Εγώ λέει ο κ Σαμαράς ψήφισα το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση, αλλά πρέπει να συμπληρώσει ότι ψήφισε και το μνημόνιο ΙΙ. Εγώ το ψήφισα πρέπει να πει και θα το εφαρμόσω. Γιατί, εάν δεν το εφαρμόσω ο ελληνικός λαός δεν θα έχει να πάρει γάλα για τα παιδιά του.

Για την επικράτηση Ολάντ στη ΓαλλίαΜην γελιέστε δεν σημαίνει τίποτα ότι ο κ Ολάντ θα βγει στη Γαλλία για μας. O, τι θα αλλάξει πολιτική κι ότι αίφνης θα μας χαρίσουν τα χρέη. Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει παρά μόνον ένα πράγμα Εμείς να εφαρμόσουμε εκείνες τις πολιτικές οι οποίες θα αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα και δεν θα οδηγήσουν πάλι σε κόψιμο των μισθών και των συντάξεων σε οριζόντιες περικοπές. Θα μειώσουμε δραματικά τις δαπάνες εκεί που χρειάζεται υπάρχουν κι άλλα περιθώρια, μα κυρίως, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη της οικονομίας.

Εάν θα αποδεχτεί να είναι υπουργός και σε μια κυβέρνηση υπό τον κ Σαμαρά.

Μου ζητάτε να απαντήσω σε κάτι όταν υπάρχει τόση μεγάλη ρευστότητα Είναι μάταιο. Θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει γιατί υπάρχει κι ένα 25% έως 30% του εκλογικού σώματος το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ουδέτερο και δεν έχει αποφασίσει Ας δούμε ,λοιπόν, τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk