Μας κάνουν πλάκα!

Ισως να πέρασε απαρατήρητο μέσα στην προεκλογική φασαρία, αλλά την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος μίλησε σε κάποια ημερίδα για την ανάπτυξη. Και τι είπε ο Πρωθυπουργός; Οτι τα μέτρα του μνημονίου «δεν μπορεί να έχουν άμεση απόδοση» (ως προς την ανάπτυξη!…) και γι’ αυτό χρειάζονται «πολιτικές και δράσεις άμεσου αναπτυξιακού αποτελέσματος».

Μας κάνουν πλάκα! | tovima.gr
Ισως να πέρασε απαρατήρητο μέσα στην προεκλογική φασαρία, αλλά την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος μίλησε σε κάποια ημερίδα για την ανάπτυξη.
Και τι είπε ο Πρωθυπουργός;
Οτι τα μέτρα του μνημονίου «δεν μπορεί να έχουν άμεση απόδοση» (ως προς την ανάπτυξη!…) και γι’ αυτό χρειάζονται «πολιτικές και δράσεις άμεσου αναπτυξιακού αποτελέσματος».
Κατόπιν αυτού, υποθέτω ότι αν ο στρατηγός Ντε λα Παλίς είχε καταφέρει να μη σκοτωθεί ενώπιον της Παβίας θα έβαζε και αυτός υποψηφιότητα για «υπερκομματικός πρωθυπουργός» στην Ελλάδα.
Αναλόγου πρωτοτυπίας σκέψεις ανέπτυξε και η αρμόδια υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί υπέρ ή πολιτικοί κατά της ανάπτυξης (άρα, και η ίδια είναι υπέρ!), διότι η ανάπτυξη είναι «κεντρικό διακύβευμα» κάτι δηλαδή σαν τον Αγιο Παντελεήμονα!
Επειδή αρνούμαι να πιστέψω ότι μιλούν σοβαρά, προτιμώ να θεωρήσω ότι μας κάνουν πλάκα.
Διότι η χώρα βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην ύφεση όχι επειδή την καταράστηκε ο Βελζεβούλης, ούτε επειδή την καταδίκασε το Εφετείο Κακουργημάτων. Αλλά επειδή εφαρμόζει την πολιτική που υποστηρίζουν ο Παπαδήμος και η Διαμαντοπούλου.
Οταν, ας πούμε, καλείται η νέα κυβέρνηση να πάρει τον Ιούνιο μέτρα ύψους 11,7 δισ. ευρώ (ίσως και περισσότερα…) για τη διετία 2013-2014, είναι δυνατόν να μη βουλιάξει κι άλλο στην ύφεση;
Οταν δεσμεύθηκαν να κόψουν τους μέσους μισθούς 15% μόνο μέσα στην τριετία 2012-2014 (άρα πάνω από 23% στην πενταετία 2010-2014), είναι δυνατόν να εμποδίσουν την κατάρρευση της κατανάλωσης και την αύξηση της οικονομικής δυστυχίας;
Οταν το κράτος διαλύει την αγορά με φόρους, έκτακτες εισφορές, απλήρωτα βερεσέδια και «κουρέματα» ομολόγων, από πού θα προκύψει η ανάπτυξη; Από την καλή ψυχή των υπουργών;
Ετσι λοιπόν, όταν ακούω τους ίδιους ανθρώπους που οργανώνουν την ύφεση να μιλούν προεκλογικά για ανάπτυξη, πιάνω την κοιλιά μου από τα γέλια.
Διότι σε καμία χώρα δεν χωρούν ταυτοχρόνως δύο οικονομικές πολιτικές, μία υφεσιακή και μία αναπτυξιακή. Είτε η μία θα εφαρμόζεται είτε η άλλη.
Και όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει και τα δύο χάρη στην «επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» ή στα πολυτραγουδισμένα «κονδύλια του ΕΣΠΑ», απλώς κοροϊδεύει την κοινωνία.
Μάλλον τη θεωρεί ανίκανη να καταλάβει όσα εφιαλτικά της διαμηνύουν καθημερινά και με όλους τους τρόπους ο Μπαρόζο και η παρέα του.
Ή, ακόμη χειρότερα, μάλλον νομίζει ότι μπορεί να την ξεγελάσει προεκλογικά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk