Θεσσαλονίκη: Χωρίς προβλήματα η αποκόλληση του δεξαμενόπλοιου

Χωρίς προβλήματα και χωρίς να σημειωθεί διαρροή καυσίμων ή άλλη ρύπανση ολοκληρώθηκε, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, η επιχείρηση αποκόλλησης του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Blue Ocean», που είχε προσαράξει το πρωί του Σαββάτου στη θέση Παλιομάνα, στα δυτικά του Θερμαϊκού Κόλπου

Χωρίς προβλήματα και χωρίς να σημειωθεί διαρροή καυσίμων ή άλλη ρύπανση ολοκληρώθηκε, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, η επιχείρηση αποκόλλησης του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Blue Ocean», που είχε προσαράξει το πρωί του Σαββάτου στη θέση Παλιομάνα, στα δυτικά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Το δεξαμενόπλοιο, φορτωμένο με πετρέλαιο, αποκολλήθηκε στις 00.04 τα μεσάνυχτα, με τη συνδρομή των ρυμουλκών «Άγιος Δημήτριος» και «Πανορμίτης», ενώ αμέσως μετά αγκυροβόλησε σε ασφαλές σημείο ράδας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Η όλη διαδικασία αποκόλλησης και ρυμούλκησης έγινε υπό συνεχή παρακολούθηση, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν κίνδυνος ρύπανσης, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες επιθεώρησης των υφάλων του δεξαμενόπλοιου από δύτη και επισκευών.

Το πλοίο τελεί υπό απαγόρευση απόπλου, μέχρις ότου προσκομισθεί το βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Υπενθυμίζεται ότι το «Blue Ocean» είχε πλήρωμα 14 άτομα, που ευτυχώς δεν κινδύνεψαν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk