Τα μάθατε τα νέα;

Κύριε διευθυντά, Σήμερα θέλω να καταθέσω μία βεβαιότητα και να θέσω ένα ερώτημα. Η βεβαιότητα: Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το ερώτημα: Υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία; Ή, για να το εκφράσω διαφορετικά, πόσους αντέχει το ιδανικότερο των πολιτευμάτων; Και γιατί το φοβόμαστε όταν αναπτύσσεται πλήρως; Είναι εμφανές ότι το φοβόμαστε. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω παρατηρώντας την αναστάτωση που δημιουργείται τώρα, που οι δημοσκοπήσεις έχουν αναπτυχθεί πλήρως (τελευταία ημέρα κατά την οποία επιτρεπόταν η δημοσίευσή τους ήταν η χθεσινή Παρασκευή) και καταγράφουν το τέλος του δικομματισμού

Τα μάθατε τα νέα; | tovima.gr
Κύριε διευθυντά,

Σήμερα θέλω να καταθέσω μία βεβαιότητα και να θέσω ένα ερώτημα. Η βεβαιότητα: Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το ερώτημα: Υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία; Ή, για να το εκφράσω διαφορετικά, πόσους αντέχει το ιδανικότερο των πολιτευμάτων; Και γιατί το φοβόμαστε όταν αναπτύσσεται πλήρως; Είναι εμφανές ότι το φοβόμαστε. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω παρατηρώντας την αναστάτωση που δημιουργείται τώρα, που οι δημοσκοπήσεις έχουν αναπτυχθεί πλήρως (τελευταία ημέρα κατά την οποία επιτρεπόταν η δημοσίευσή τους ήταν η χθεσινή Παρασκευή) και καταγράφουν το τέλος του δικομματισμού. Πρόκειται για πιθανή ανατροπή που, αντί να μας δώσει ελπίδα για κάτι καλύτερο και αισιοδοξία (στον δικομματισμό εξάλλου χρεώνουμε σε μεγάλο βαθμό την κατάντια μας), μας τρομάζει. Επιβεβαιώνοντας ότι, με αδιέξοδα ή χωρίς, η πραγματική δημοκρατία προϋποθέτει αντοχές και κότσια.

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, και για να περάσω από το θέατρο της πολιτικής στο άλλο θέατρο, το κανονικό, όσο και αν εκτιμώ τη Μέριλ Στριπ, όσο και αν συμπαθώ τον Κέβιν Κλάιν, το εισιτήριο των 1.500 δολαρίων για την κοινή θεατρική τους εμφάνιση το βρίσκω επιεικώς απαράδεκτο.

* Εστω και αν τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Public Theatre’s Shakespeare in the Park που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη.

* Οι δύο ηθοποιοί θα ερμηνεύσουν το έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε μια «προχώ» εκδοχή-ανάγνωση, στις 18 Ιουνίου. Ποιοι θα μπορέσουν να τους απολαύσουν με αυτή την απαγορευτική για το ευρύ κοινό τιμή; Εκείνοι, φυσικά, που απολαμβάνουν και την Μπάρμπρα Στράιζαντ στα «πριβέ» κοντσέρτα με τις εξίσου δυσθεώρητες τιμές που δίνει όποτε επιθυμεί να μαζέψει χρήμα: οι κροίσοι αυτού του κόσμου.

* Δεν θα ήταν πιο σωστό τη μία και μοναδική παράσταση να ακολουθούσε άλλη μία με χαμηλό εισιτήριο, για τους… κοινούς θνητούς; Αναρωτιέμαι.

* Πίσω στο θέατρο της πολιτικής: Τρεις νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας θα είναι ο Φρανσουά Ολάντ. Επομένως, η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί θα αναγκαστεί να βγει πάλι στη γύρα, με την κιθάρα της και τα τραγουδάκια της, για να συντηρεί τον οσονούπω άνεργο Νικολά της. Ελπίζω μόνο να βάλει πιο χαμηλό εισιτήριο από τη Στριπ και τον Κλάιν.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk