Ενδείξεις για επαναληπτικές εκλογές

Ενδείξεις για επαναληπτικές εκλογές | tovima.gr

Είναι θετικό ένα κοινοβούλιο να αποτελείται από πολλές πολιτικές δυνάμεις. Στην Ελλάδα ακόμη δεν το έχουμε διαπιστώσει και μάλλον το κοινοβούλιο που θα σχηματιστεί μετά την 6η Μαϊου θα το αποδείξει περίτρανα αλλά και θα αποτελέσει τη μεγάλη πρόκληση για την Ελληνική πολιτική σκηνή. Ανάλογες περιπτώσεις έχουν συμβεί σε άλλα κράτη όμως η πολιτική παιδεία των Ελλήνων είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με άλλες περιπτώσεις.

Θεωρώ ότι μια εννεακομματική ή δεκακομματική βουλή είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει, ότι όμως και αν γίνει πρέπει την επόμενη μέρα να υπάρξει ουσιαστικό κλίμα συνεργασίας και Εθνικής συνεννόησης. Από την πλευρά των προοδευτικών δυνάμεων είναι δύσκολο να υπάρξει ένα κλίμα συνεργασίας όπως διαφαίνεται αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων σε πολλά ζητήματα. Από την δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος υπάρχουν πιο πολλές ελπίδες συνεννόησης.

Όμως και στις δύο περιπτώσεις ακόμη είναι πολύ άγουρα τα δεδομένα για να υπάρξει μια ουσιαστική συνεργασία. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ πιθανή η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι πιθανότητες για αυτοδυναμία έχουν εξαλειφθεί, όπως επίσης εξανεμίζονται οι ελπίδες και για συνεργασία. Άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά για μια μικρή ή και μεγάλη περίοδο ακυβερνησίας και προεκλογικού κλίματος όπως περίπου και το 1989 με την οικονομική κρίση να σκιάζει το θολό και σαθρό πολιτικό σκηνικό της χώρας. Μ’ αυτά τα δεδομένα απομακρύνεται όλο και περισσότερο και η συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk