ΒΗΜΑτοδότης: Οι… Losers και ο κ. Θ. Πάγκαλος

Αντί για το βιβλίο που διαφήμιζε ότι γράφει με θέμα «Μαζί τα φάγαμε» ο κ. Θ. Πάγκαλος λίγο προτού εγκαταλείψει την αντιπροεδρία της κυβέρνησης και εν μέσω προεκλογικής περιόδου προτίμησε τα εύκολα και όχι τα δύσκολα της πολιτικής. Κυκλοφόρησε ένα άλλο βιβλίο με τίτλο «Οι Χαμένοι». Όχι δεν αναφέρεται στους χαμένους (ή τους

ΒΗΜΑτοδότης: Οι… Losers και ο κ. Θ. Πάγκαλος | tovima.gr
Αντί για το βιβλίο που διαφήμιζε ότι γράφει με θέμα «Μαζί τα φάγαμε» ο κ. Θ. Πάγκαλος λίγο προτού εγκαταλείψει την αντιπροεδρία της κυβέρνησης και εν μέσω προεκλογικής περιόδου προτίμησε τα εύκολα και όχι τα δύσκολα της πολιτικής. Κυκλοφόρησε ένα άλλο βιβλίο με τίτλο «Οι Χαμένοι». Οχι, δεν αναφέρεται στους χαμένους (ή στους κερδισμένους) της πολιτικής, αλλά σε αυτούς που με τις επιλογές τους χάνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το παιχνίδι της ζωής. Πρόκειται για την πρώτη του συλλογή διηγημάτων και περιγράφει ιστορίες ανθρώπων παγιδευμένους στη μοίρα. Οπως ο ίδιος σημειώνει, «ακόμα κι όταν φαίνεται ότι θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία να πατήσουν γερά για να σταθούν ξανά όρθιοι, ένα φύλλο, ένα θρόισμα, μια ανάσα αρκεί για να πέσουν ξανά. Losers γιατί έτσι το ΄φερε η τύχη, losers γιατί έτσι το έφεραν οι επιλογές τους. Χαμένοι… Και για όσους περιμένουν το βιβλίο «Μαζί τα φάγαμε» τους πληροφορώ ότι θα κυκλοφορήσει μετά τις εκλογές, ενισχυμένο μάλιστα με νέα στοιχεία, αφού ο κ. Πάγκαλος, λέει, ότι νιώθει δικαιωμένος.

***
«Συγκέντρωση πυρήνων» ονομάζεται η συγκέντρωση που διοργανώνουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠαΣοΚ στην Β΄ Αθηνών και σκοπό έχει την χάραξη προεκλογικής στρατηγικής για τον συγκεκριμένο υποψήφιο, όχι μόνον για να εκλεγεί, αλλά να καταλάβει και μία καλή θέση στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Μία τέτοια συγκέντρωση έγινε την Πέμπτη το βράδυ (αμέσως μετά την ομιλία του κ. Ευ. Βενιζέλου στον Μίλωνα) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πλάκας για τον υπουργό Υγείας και υποψήφιο στην Β΄ Αθήνας με το ΠαΣοΚ κ. Α. Λοβέρδο.

***
Προσέξτε τώρα ορισμένες λεπτομέρειες που έχουν σημειολογική σημασία. Πρώτον: Στη συγκέντρωση παρέστησαν περί τα 300 άτομα, ανάμεσά τους και πρώην δήμαρχοι και γενικά άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποστολή των 300 είναι να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους για λογαριασμό του κ. Λοβέρδου, ο οποίος πάει μεν καλά στις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν επαναπαύεται. Δεύτερον, καθισμένη δεξιά του κ. Λοβέρδου ήταν η μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και υποψήφια στην Β΄ Αθηνών κυρία Αθηνά Δρέττα, που ορισμένοι επιμένουν ότι «μαζί θα πορευτούν με τον κ. Λοβέρδο». Αριστερά του καθόταν ο κ. Π. Αλεξανδρής δικηγόρος, και αυτός «εξ΄ ανάγκης», όπως διευκρίνισε υποψήφιος στην Αθηνών και ο νοών νοείται.

***
Ξενοδοχείο κρίθηκε ακριβό για να γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων του ΠαΣοΚ της Θεσσαλονίκης και έτσι προτιμήθηκε το παλαιό δημαρχείο της Νεάπολης. Και ήταν όλοι εκεί, όπου τους μίλησε ο εκ των πλέον στενών συνεργατών του Προέδρου του ΠαΣοΚ (και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου) κ. Στ. Αγγελούδης. Τρεις ήταν οι στόχοι αυτής της σεμνής συγκέντρωσης υποψηφίων. Η ανύψωση του ηθικού «μπορούμε να φθάσουμε πρώτοι στο τέρμα του εκλογικού αγώνα», όπως ειπώθηκε, η παρουσίαση των υποψηφίων (σε επίσημη παρουσίαση ) και η… γνωριμία ανάμεσα στους υποψηφίους, αφού οι μισοί δεν γνώριζαν τους άλλους μισούς. Εκείνο που πρόσεξε συνεργάτης μου ήταν ότι υπήρχαν πολλές γυναίκες υποψήφιοι και μου εξήγησε ότι στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη συμπεριέλαβαν πολλές γυναίκες (σε άλλες περιφέρειες έβρισκαν τις γυναίκες με δυσκολία) ώστε σε πανελλαδική κλίμακα να συμπληρωθεί η περίφημη ποσόστωση.

***
Έξω η πολιτική από την κουλτούρα, λέει το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου και εκφράζουν την αντίθεσή τους στη χρησιμοποίηση του Εθνικού Θεάτρου για προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς και οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας ότι «είναι κάθετα αντίθετοι στη χρήση οποιουδήποτε χώρου του Θεάτρου για κομματικές προεκλογικές συγκεντρώσεις» και προειδοποιούν ότι την προσεχή Τετάρτη «θα αντιταχθούν έτσι, ώστε η κοιτίδα του πολιτισμού να μη μετατραπεί σε κομματική προεκλογική αρένα».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk