ΒΗΜΑτοδότης – Γ. Καρατζαφέρης: «Κυκλοφορώ και οπλοφορώ»

Όχι μόνον διαθέτει άδεια οπλοφορίας, αλλά και όπλο (ένα 38αρι πιστόλι) ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης: «Ο νομοταγής πολίτης δικαιούται να οπλοφορεί», είπε σε τηλεοπτική εκπομπή, αλλά δεν περιορίσθηκε μόνον σ΄ αυτό. Αποκάλυψε σε συνεργάτη μου ότι οι περισσότεροι βουλευτές διαθέτουν άδεια οπλοφορίας και ορισμένοι απ΄ αυτούς και οπλοκατοχής. Άδειες, όπως μαθαίνω δόθηκαν (ή ανανεώθηκαν) σε πολλούς βουλευτές στο διάστημα που η Βουλή ψήφιζε το Μνημόνιο, με τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα

ΒΗΜΑτοδότης – Γ. Καρατζαφέρης: «Κυκλοφορώ και οπλοφορώ» | tovima.gr
Όχι μόνον διαθέτει άδεια οπλοφορίας, αλλά και όπλο (ένα 38αρι πιστόλι) ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης: «Ο νομοταγής πολίτης δικαιούται να οπλοφορεί», είπε σε τηλεοπτική εκπομπή, αλλά δεν περιορίσθηκε μόνον σ΄ αυτό. Αποκάλυψε σε συνεργάτη μου ότι οι περισσότεροι βουλευτές διαθέτουν άδεια οπλοφορίας και ορισμένοι απ΄ αυτούς και οπλοκατοχής. Άδειες, όπως μαθαίνω δόθηκαν (ή ανανεώθηκαν) σε πολλούς βουλευτές στο διάστημα που η Βουλή ψήφιζε το Μνημόνιο, με τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα (στην πάνω πλατεία οι περισσότεροι Αγανακτισμένοι εξελίχθηκαν σε οπαδούς του κόμματος του κ. Καμμένου και της «Χρυσής Αυγής» και στην κάτω πλατεία οι περισσότεροι εξελίχθηκαν σε αντιεξουσιαστές). Ορισμένοι βουλευτές είτε δεν άντεξαν τους προπηλακισμούς είτε φοβήθηκαν για τη ζωή τους και ζήτησαν να οπλοφορούν.

***
Ένας απ΄ αυτούς είναι και ο υπουργός Μεταφορών κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος διαθέτει μεν άδεια οπλοφορίας, (όπως οι περισσότεροι βουλευτές του ΛΑΟΣ), πλην όμως_ κατά δήλωσή του_ δεν διαθέτει πιστόλι: «Έκρινα ότι δεν μου χρειαζόταν», είπε, χωρίς όμως να εξηγήσει πως έκρινε ότι του χρειαζόταν η άδεια οπλοφορίας.

***
Ο κ. Βορίδης είναι κάτοχος ωστόσο ενός ευρωπαϊκού ρεκόρ. Όχι επειδή είναι ο μοναδικός υπουργός Μεταφορών στην Ευρώπη που διαθέτει και άδεια οπλοφορίας, αλλά επειδή είναι ο μοναδικός που δεν διαθέτει άδεια οδηγήσεως. Καλά, θα πείτε, είναι δυνατόν υπουργός Μεταφορών και δεν ξέρει να οδηγεί;. Το ρεκόρ αυτό του κ. Βορίδη, έγινε, μαθαίνω, θέμα συζήτησης στο άτυπο συμβούλιο Μεταφορών, όπου ειπώθηκε ότι «ο υπουργός δεν μπορεί να αγγίξει βολάν». Όπως εκμυστηρεύθηκε μάλιστα σε συνεργάτη μου δεν έμαθε ποτέ να οδηγεί, επειδή αγνοεί πλήρως τον τρόπο χειρισμού του… τιμονιού. Επισήμως, τώρα που είναι προεκλογική περίοδο και τα ψηφαλάκια είναι περιζήτητα, ο κ. Βορίδης λέει ότι δεν οδηγεί γιατί, ως υπουργός Μεταφορών, προτιμά να ταξιδεύει με τα «αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς»!

***
Σε τηλεοπτικό στούντιο βρέθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου για να μαγνητοσκοπήσει μήνυμά του προς τους Νεολαίους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Έξω από το στούντιο τον περίμεναν δημοσιογράφοι των New York Times για συνέντευξη. Ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχουν οι συντηρητικές κυβερνήσεις της Ευρώπης για την κρίση, δεν είπε τίποτα για τις δικές του ευθύνες και αναφέρθηκε στην ανάγκη της εκλογής του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από τη βάση. Πώς θα γίνει αυτό; Κάθε σοσιαλιστικό κόμμα, μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα στήσει στα γραφεία του κάλπες και οι σοσιαλιστές(ή όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους σοσιαλιστές) θα ψηφίσουν Πρόεδρο. Έτσι εννοεί τη… βάση.

***
Την 21η Απριλίου επέλεξε να παρουσιάσει τα ψηφοδέλτιά της η Χρυσή Αυγή. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Όπως τυχαίο δεν είναι ότι στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας βρίσκεται ο 88χρονος αντιστράτηγος ε.α. Ηλίας Παπάς, ο οποίος σύμφωνα με το βιογραφικό του (έτσι όπως το παρουσιάζει η Χρυσή Αυγή) είναι της τάξεως του 1948, πρωταγωνιστής «της μάχης κατά των κομουνιστοσυμμοριτών της Ναούσης» και «εκ των πρωταγωνιστών της επαναστάσεως της 21ης Απριλίου». Πρώτος στο επικρατείας είναι ένας άλλος ονόματι Παπάς. Ο 50χρονος επιχειρηματίας Χρ. Παπάς, μέλος εδώ και 30 χρόνια της ΚΕ του κόμματος. Οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής θα δείξουν επιτέλους τα πρόσωπά τους (δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς) γιατί έως τώρα, εάν το προσέξατε, εμφανίζονται πάντοτε με καλυμμένα πρόσωπα, κάτι που εξακολουθούν να κάνουν τα απλά (με ξυρισμένα κεφάλια) μέλη της. Ο λόγος; Δεν επιθυμούν να είναι αναγνωρίσιμοι, αν και ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος λέει ότι «δεν θέλουν να φαίνονται τα πρόσωπά τους, γιατί ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή». Λέτε να είναι μόνον αυτό;

***

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου φθάνει την Παρασκευή στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος επίτροπος για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα κ. Αντόνιο Ταγιάνι με σκοπό να ξεκολλήσει τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ. Θα ζητήσει, όπως μαθαίνω από τις ελληνικές αρχές, την περαιτέρω αξιοποίηση κοινοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σας υπενθυμίζω ότι μόλις πρόσφατα έκθεση της Κομισιόν αναφέρει ότι 6 στις 10 επιχειρήσεις στην Ελλάδα γνώρισαν επιδείνωση της κερδοφορίας τους το 2011, σε σχέση με το 2010 και ότι χάθηκαν 150.000 θέσεις εργασίας.

***
Μπαμ ηκούσθη στον αέρα, αλλά στη… Λήμνο. Μαθαίνω ότι ασκούνται αφόρητες πιέσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος προς τη δασική υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ, ώστε να ολοκληρωθεί και να σταλεί πριν από τις εκλογές (εάν είναι δυνατόν και σήμερα) υπουργική απόφαση με την οποία (άκουσον_ άκουσον) θα επιδοτούνται με δύο ευρώ το κεφάλι οι κυνηγοί… αγριοκούνελων στη Λήμνο (εκλογική περιφέρεια του αναπληρωτή υπουργού ΥΠΕΚΑ). Και τα αγριοκούνελα λοιπόν στη μάχη των εκλογών, με μία όμως διαφορά: Μαθαίνω ότι οι δασολόγοι εξέφρασαν την άποψη ότι 30.000 ευρώ αρκούν για την εξόντωση τους, αλλά ορισμένοι πίεζαν για προϋπολογισμό 100.000 ευρώ το οποίο ισοδυναμεί με την εξόντωση 50.000 ζώων.

***
Μόλις ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τα ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, αλλά ουδείς γνωρίζει πότε αυτές θα ολοκληρωθούν, αφού από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση φάνηκε ότι θα διαρκέσουν για πολλές ακόμα ημέρες. Στόχος βεβαίως παραμένει τα ντιμπέιτ να γίνουν (φυσικά) πριν από τις εκλογές, αλλά το θέμα περιπλέκεται λόγω και της εορτής της πρωτομαγιάς.

***
Ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης έγινε, ξαφνικά, θέμα στην… Χουριέτ. Η εφημερίδα κάνει αναφορά στον «Έλληνα δικηγόρο του Οτζαλάν» μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ. Η Χουριέτ θυμίζει και όλο το… αντιτουρκικό βιογραφικό του Φαήλου από το 1988 όταν άρπαξε και εκσφενδόνισε μακριά το στεφάνι που είχε καταθέσει στον Άγνωστο Στρατιώτη στην Αθήνα ο τότε Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Νταλάν, καθώς και την προετοιμασία του νομοσχεδίου αναφορικά με την αρμενική γενοκτονία έως και την υπεράσπιση του Οτζαλάν.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk