«Είναι η ώρα να ανοίξουμε τα μαύρα κουτιά!» (It’s time to open the black boxes!») αναφέρει η Δανάη Στράτου παρουσιάζοντας το νέο της έργο στην γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Εκεί όπου οι επισκέπτες των εγκαινίων της έκθεσης -που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 19 Απριλίου-, βρέθηκαν ενώπιον 100 μαύρων κουτιών τα οποία είχαν γεμίσει στοιχημένα το πάτωμα της Κολωνακιώτικης γκαλερί.

Όσο για το μήνυμα που θέλει να στείλει με αυτή της την εγκατάσταση η εικαστική καλλιτέχνιδα; Απλά ότι σ’ αυτή την περίοδο των πολλαπλών κρίσεων στόχος της είναι «να ενεργοποιήσει ένα διάλογο που θα μας παρακινήσει να αντιδράσουμε συλλογικά στην ακινησία που μας “παγώνει”», εξηγεί η Δανάη Στράτου.

Και προσθέτει: «Ανοίγοντας τα μαύρα κουτιά ρίχνουμε συμβολικό φως στις λέξεις που αντανακλούν αυτό που σήμερα κινδυνεύουμε να χάσουμε και θέλουμε να διασώσουμε εκείνο που μας απειλεί».

Το ενδιαφέρον σ’ αυτή την έκθεση είναι ότι οι θεατές με παρακίνηση της εικαστικού είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στην εξέλιξη του έργου μέσα από ένα ενεργό Blog.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη καθώς ξεπέρασε τις 1000 υποβολές λέξεων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Μαϊου.

INFO:

Δανάη ΣτράτουIt’s time to open the black boxes!

Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Πλ. Κολωνακίου 20

www.zoumboulakis.gr