Παρέλαση μαρτύρων στη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα»

Με την εξέταση αστυνομικών, οι οποίοι υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες σε χτυπήματα του «Επαναστατικού Αγώνα», όπως η ένοπλη επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ στο Γουδί τον Δεκέμβριο του 2008, η βομβιστική επίθεση ενάντια στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας τον Μάιο του 2004, αλλά και η βόμβα που εξερράγη στο υπουργείο Απασχόλησης, στην οδό Πειραιώς, τον Μάρτιο του 2005, συνεχίστηκε η δίκη των 8 κατηγορουμένων για τη συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας»

Με την εξέταση αστυνομικών, οι οποίοι υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες σε χτυπήματα του «Επαναστατικού Αγώνα», όπως η ένοπλη επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ στο Γουδί τον Δεκέμβριο του 2008, η βομβιστική επίθεση ενάντια στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας τον Μάιο του 2004, αλλά και η βόμβα που εξερράγη στο υπουργείο Απασχόλησης, στην οδό Πειραιώς, τον Μάρτιο του 2005, συνεχίστηκε η δίκη των 8 κατηγορουμένων για τη συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Οι αστυνομικοί που εξετάστηκαν για τις δύο πρώτες ενέργειες υποστήριξαν σε γενικές γραμμές ότι διέτρεξαν σημαντικό κίνδυνο. Από την άλλη πλευρά, οι συνήγοροι του Ν. Μαζιώτη και της Π. Ρούπα, δύο εκ των τριών κατηγορουμένων που έχουν παραδεχτεί τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, ισχυρίστηκαν πως οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν είχαν σαν στόχο να σκοτώσουν, αλλά προειδοποιητικό και εκφοβιστικό χαρακτήρα.
Επιπλέον, οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, κατά την εξέταση μαρτύρων που σχετίζονται με την βόμβα στο υπουργείο Απασχόλησης, επανέφεραν το θέμα του καταλόγου των μαρτύρων ο οποίος «έχει σαν στόχο να διαβάλλει την δράση της οργάνωσης. Σχεδόν σε καμία ενέργεια δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν οι τηλεφωνητές που δέχονταν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Γίνεται μια προσπάθεια να εμφανιστεί ο Επαναστατικός Αγώνας ως μια οργάνωση που χτυπούσε τυφλά» είπε η κ. Ρούπα.
Νωρίτερα, οι συνήγοροι των 2 κατηγορουμένων, σχολιάζοντας την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Οικονομικών τον Δεκέμβριο του 2005, η οποία είχε εξεταστεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, αναφέρθηκαν -ζητώντας μάλιστα να κατατεθούν στα πρακτικά, τα σχετικά δημοσιεύματα- σε πολύ πρόσφατη πρωτόδικη δικαστική απόφαση η οποία καλούσε το Δημόσιο να αποζημιώσει μια 53χρονη γυναίκα που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της έκρηξης. Η απόφαση αυτή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών βασίστηκε το γεγονός ότι η ΕΛΑΣ δεν έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον αποκλεισμό των οδών γύρω από το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk