Το έργο μου στη Β’ Πειραιά

Το έργο μου στη Β’ Πειραιά | tovima.gr

Αγαπητή φίλη – φίλε, Στην πρόσφατη κοινοβουλευτική περίοδο, κλήθηκα να συμμετάσχω στην Κυβέρνηση σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα, αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Ναυτιλίας, ένα Υπουργείο ζωτικής σημασίας σε τομείς όπως η ναυτιλία, η νησιωτική πολιτική και η αλιεία, που συνιστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Κατά την σύντομη ομολογουμένως θητεία μου αλλά ουσιαστική καθομολογουμένως παρουσία μου και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προσπάθησα να οργανώσω από το μηδέν ένα Υπουργείο με ελάχιστο προϋπολογισμό και προσωπικό αλλά και με τεράστιες αρμοδιότητες και ευθύνες. Ιδιαίτερα για τους δήμους της Περιφέρειάς μου, που είχαν άμεση σχέση με το ΥΘΥΝΑΛ υπέγραψα πολλές αποφάσεις, με μοναδικό σκοπό το συμφέρον των πολιτών της Β΄ Πειραιά και ενδεικτικά αναφέρω μερικές :

– Έγκριση παραχώρησης ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου χερσαίας ζώνης λιμένα αρμοδιότητας ΟΛΠ Α.Ε στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

– Έγκριση εκτέλεσης έργου εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα αρμοδιότητας ΟΛΠ Α.Ε για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση χώρου και κατασκευής σύγχρονης πύλης ελέγχου στην επισκευαστική βάση Περάματος».

– Ορισμός αποφαινομένων οργάνων για την εκτέλεση του έργου «Εγκατάσταση συστήματος πλωτών προβλητών στον λιμένα Βουρκαρίου Σαλαμίνας».

– Μελέτη περιβαντολλογικών επιπτώσεων για τη λειτουργία ων εγκαταστάσεων της Εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία Περάματος».

– Ορισμός αποφαινομένων οργάνων εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση τμημάτων παραλίας Σαλαμίνας με σταμπωτά δάπεδα».

– Παραχώρηση χρήσης αιγιαλού για έργα εντός αιγιαλού «Ζαρλή – Γυάλα» Σαλαμίνας.

– Ορισμός αποφαινομένων οργάνων εκτέλεσης του έργου «Επισκευή φθορών κρηπιδώματος Λιμένα Παλουκιών Σαλαμίνας».

– Λιμενικές υποδομές Περάματος Μεγαρίδας – Φανερωμένης Σαλαμίνας. (έργα αύξησης φέρουσας ικανότητας κρηπιδωμάτων).

– Περί της οικοδομικής άδειας του κτηρίου Χονδρικού Εμπορίου (Ιχθυαγορά ) εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Σαλαμίνας.

– Γνωμοδότηση για την εκτέλεση εργασιών που αφορούν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Σαλαμίνας, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Βουρκαρίου Σαλαμίνας, και έγκριση προώθησης των απαιτούμενων οικοδομικών αδειών.

– Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαντολογικών Επιπτώσεων που αφορά : α. τη μετεγκατάσταση (μετατόπιση σε νέα θέση) των δύο πλωτών πάρκων (Α) έκτασης 10 στρεμμάτων εκτροφής τσιπούρας – λαβρακίου και άλλων υδρύαλων μεσογειακών ειδών ιχθύων, ετήσιας δυναμικότητας 150 τόνων και (Β) έκτασης 20 στρεμμάτων εκτροφής υδρύαλων μεσογειακών ειδών , ετήσιας δυναμικότητας 230 τόνων, β. τον εκσυγχρονισμό του πλωτού πάρκου (Α) και γ. την αλλαγή του είδους των εκτρεφόμενων ιχθύων της εταιρείας «Ιχθυοκαλλιέργειες Αργοσαρωνικού Α.Ε» στον όρμο Πυργιακόνι Αιαντείου νήσου Σαλαμίνας.

Επίσης, Στην ίδια αναπτυξιακή λογική, κινείται και η πρωτοβουλία που έλαβα αναφορικά με τη συγκρότηση και λειτουργία του Ειδικού Συντονιστικού Αναπτυξιακού Οργάνου Πειραιά (Ε.Σ.Α.Ο.Π.), στόχος του οποίου είναι η εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, των όμορων δήμων και των νησιών του Αργοσαρωνικού, σε πόλο οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αστικής ανάπλασης και δημιουργίας καθώς επίσης και το πλάνο σε συνεργασία με τον ΟΛΠ για την πολιτιστική Ακτή Πειραιά, ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου που μέχρι το 2015 θα αλλάξει όλη την εικόνα του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής. Σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, προχωρήσαμε στην εκπόνηση ενός προγράμματος, αναφορικά με την επαναχρησιμοποίηση του παραγόμενου νερού στην Ψυττάλεια, ενός έργου στρατηγικής σημασίας, όχι μόνο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, καθώς το παραγόμενο νερό θα χρησιμοποιείτο, μεταξύ άλλων, και για την ανάπλαση του όρους Αιγάλεω, ενός πνεύμονα ζωής για το σύνολο των κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk