Τα 3 λάθη της Νέας Δημοκρατίας που ανεβάζουν… το ΠαΣοΚ!

Τα 3 λάθη της Νέας Δημοκρατίας που ανεβάζουν… το ΠαΣοΚ! | tovima.gr

Πρωτοφανές και όμως αληθινό! Παρατηρούμε με πάρα πολύ προσοχή τις ενέργειες κορυφαίων αλλά και μικρομεσαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ανά την επικράτεια και διαπιστώνω με μεγάλη έκπληξη ότι η Νέα Δημοκρατία βγάζει… μόνη της τα μάτια της! Γιατί για τρεις βασικούς λόγους χάνει καθημερινά τη συσπείρωση της και οδηγείται σε πρωτοφανή εσωστρέφεια, κάτι πρωτοποριακό για κόμμα το οποίο βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας αλλά και πρωτιάς…

Πρώτα απ’ όλα επικρατεί μπάχαλο στο καυτό ζήτημα των ψηφοδελτίων. Ενώ ξεκίνησε νωρίς και με σωστή οργάνωση όσον αφορά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων και τις οργανωτικές διαδικασίες, κατάντησε να σύρεται από μέρα σε μέρα σχετικά με την ανακοίνωση των ονομάτων και την ανεύρεση κατάλληλων υποψηφίων. Εκτός αυτού πολλά στελέχη που είχαν ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα και είχαν νοικιάσει μέχρι και γραφεία., βρέθηκαν εκτός από τις τελικές λίστες.

Πάρα πολλά τα ευτράπελα με τα ψηφοδέλτια, που έχουν οδηγήσει αρκετά στελέχη όχι μόνο εκτός αγώνα αλλά και σε πόλεμο κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας όπως ακόμη σε συστράτευση με κόμματα ανταγωνιστικά προς αυτή. Σ΄αυτό φταίει φυσικά και η έλλειψη κομματικής πειθαρχίας που παρουσιάζουν πολλά στελέχη, ενώ με το παραμικρό απειλούν με ηρωική έξοδο.

Δεύτερο, παρατηρείται προβληματισμός για στελέχη που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις του κ. Κώστα Καραμανλή, σε στελέχη πολύ κοντά στον Πρόεδρο που προέρχονται από το στενό κύκλο της πολιτικής Άνοιξης και για στελέχη που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και χαίρουν προνομίων που δεν έχουν οι υπόλοιποι και βεβαίως, έχουν ώθηση όσον αφορά την εκλογική διαδικασία της 6ης Μαϊου.

Η βάση της Νέας Δημοκρατίας, όσο και τα νέα στελέχη που εμφανίζονται στο προσκήνιο νιώθουν ιδιαίτερα μειονεκτικά απέναντι στα άτομα που έχουν γίνει καθεστώς και προέρχονται από τους τρεις προηγούμενους τομείς δράσης της πολιτικής.

Τρίτο και κυριότερο είναι ότι έγιναν λάθη σε επικοινωνιακό και στρατηγικό επίπεδο όσον αφορά τη διαχείριση της ψήφισης του 2ου Μνημόνιου, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις ισχυρές διαρροές και τη δημιουργία νέων κομματικών σχεδιασμών, και παρά την ανεπάρκεια των παραπάνω σε επίπεδο στελεχών συγκενντρώνουν πρωτόγνωρά ποσοστά για κόμματα των δύο μηνών.

Επίσης, οδήγησαν πολλά στελέχη τους στην πλήρη απογοήτευση με αποτέλεσμα πλέον να κινούνται στα άκρα δεξιά! Έφτασε πλέον η Νέα Δημοκρατία σε σημείο αντί να συσπειρώνεται προεκλογικά, να αιμορραγεί πιο έντονα και φυσικά αυτό να μην σταματάει ούτε με δραστικά μέτρα. Αναρωτιέμαι αν το αναβληθέν ΖΑΠΠΕΙΟ 3 θα αλλάξει το κλίμα και βέβαια, αν μπορέσει να πείσει ο κ. Σαμαράς ότι θα αναπροσαρμόσει την οικονομική του πολιτική.

Όλα αυτά οδηγούν στην σταδιακή άνοδο του ΠαΣοΚ εκ των πραγμάτων και βέβαια, αν συνεχιστεί η όλη κατάσταση το ΠαΣοΚ θα ξαναβρεθεί σύντομα στην πρώτη θέση των ποσοστών. Αν και αυτό φαίνεται αδύνατο για πολλούς, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος να ξαναοδηγήσει το ΠαΣοΚ στην πρωτιά με μειωμένα πολύ τα ποσοστά του αλλά με τη Νέα Δημοκρατία… Πίσω!

Αν συμβεί αυτό, θα είναι πρώτη φορά στα χρονικά, κόμμα να βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας με σίγουρη αυτοδυναμία, και από δικές του ενέργειες να χάνει την αυτοδυναμία, την εκλογική του βάση και την πρωτιά στις εκλογές! Επίσης, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο μεγάλη διάσπαση στελεχών. Αγώνας δρόμου για τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ένας αγώνας μετ’ εμποδίων και με απρόοπτα μέχρι το τέλος της εκλογικής διαδικασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk