Πρόνοιες για τους μετόχους

Οπως όλα δείχνουν, η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών προσκρούει σε τεχνικές, πολιτικές και άλλες δυσκολίες. Γεγονός που, κατά τα φαινόμενα, επιβάλει λύσεις δραστικές και ακαριαίες. Τις οποίες πιθανώς να δούμε με την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων. Το σοκ από την αναγνώριση των ζημιών θα είναι μεγάλο και θα απαιτήσει άμεσα κατευναστικά μέτρα. Δεν είναι απίθανο λοιπόν να οδηγηθούμε με ταχύτητα σε απόλυτη κρατικοποίηση των τραπεζών στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ωστόσο, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο καταστεί εκ των συνθηκών επιβεβλημένο, είναι κρίσιμο να ληφθεί πρόνοια για τους εκατοντάδες χιλιάδες ιδιώτες μετόχους

Πρόνοιες για τους μετόχους | tovima.gr

Οπως όλα δείχνουν, η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών προσκρούει σε τεχνικές, πολιτικές και άλλες δυσκολίες.

Γεγονός που, κατά τα φαινόμενα, επιβάλει λύσεις δραστικές και ακαριαίες. Τις οποίες πιθανώς να δούμε με την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Το σοκ από την αναγνώριση των ζημιών θα είναι μεγάλο και θα απαιτήσει άμεσα κατευναστικά μέτρα.

Δεν είναι απίθανο λοιπόν να οδηγηθούμε με ταχύτητα σε απόλυτη κρατικοποίηση των τραπεζών στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ωστόσο, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο καταστεί εκ των συνθηκών επιβεβλημένο, είναι κρίσιμο να ληφθεί πρόνοια για τους εκατοντάδες χιλιάδες ιδιώτες μετόχους.

Η ελληνική κοινωνία που ήδη επωμίσθηκε τεράστιες απώλειες από το κούρεμα των ομολόγων, δεν μπορεί να σηκώσει και την πλήρη διαγραφή των μετοχικών τραπεζικών αξιών.

Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και τα κόμματα οφείλουν φροντίδα και προσοχή, ώστε οι ιδιώτες μέτοχοι να διατηρήσουν επαφή με τα πιστωτικά ιδρύματα που χρόνια εμπιστεύθηκαν και να εξασφαλίσουν δικαιώματα επαναγοράς των μετοχών που απαξιώθηκαν και σχεδόν θα μηδενισθούν με τις διαδικασίες της υποχρεωτικής ανακεφαλαιοποίησης που θα ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk