Ερχεται την Παρασκευή στην Αθήνα ο Επίτροπος Βιομηχανίας Αντόνιο Ταζιάνι

Στην Αθήνα θα έρθει την Παρασκευή ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Αντόνιο Ταγιάνι, προκειμένου να μιλήσει σε συνέδριο που οργανώνεται από την Κομισιόν.

Στην Αθήνα θα έρθει την Παρασκευή ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Αντόνιο Ταγιάνι, προκειμένου να μιλήσει σε συνέδριο που οργανώνεται από την Κομισιόν.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν ακόμα ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γκ. Χαρδούβελης.

Το θέμα του συνεδρίου είναι «Η ανάπτυξη στην Ελλάδα: ΜΜΕ και επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής Ευρώπη 2020». Η διεξαγωγή του αποφασίστηκε από τους κ.κ. Παπαδήμο και Ταγιάνι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες στο τέλος Μαρτίου.

Σκοπός του συνεδρίου είναι ο προσδιορισμός της κατάστασης σχετικά με τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης, όπως η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, η μεταρρύθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η διευκόλυνση των εξαγωγών και η υποστήριξη της ΕΕ για την επιχειρηματικότητα.

Ταυτόχρονα, θα χρησιμεύσει ως εκδήλωση δικτύωσης που θα επιδιώξει να προσδιορίσει τη δράση για τη συγκεκριμένη συνέχεια που πρέπει να δοθεί στους τομείς της επεξεργασίας τροφίμων, των τεχνολογιών της πληροφορίας, της ενέργειας, του τουρισμού και των φαρμακευτικών προϊόντων.

Το συνέδριο αποσκοπεί επίσης στην έναρξη της διαδικασίας εφαρμογής στους τομείς των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, όπως προβλέπεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Η εν λόγω ανακοίνωση παρουσιάζει την άποψη της Επιτροπής για τον τρόπο χειρισμού των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς και τη συγκεκριμένη υποστήριξη που μπορεί να παρασχεθεί με τις πολιτικές της ΕΕ στη χώρα μας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk