«Επιδρομές» σε επιχειρήσεις αναδεικνύουν αύξηση της ανασφάλιστης εργασίας

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ανασφάλιστη εργασία είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά από τους ελέγχους που διενήργησαν μικτά κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγλήματος ΣΔΟΕ – της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.Υ.Π.Ε.Α.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε επιχειρήσεις

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ανασφάλιστη εργασία είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά από τους ελέγχους που διενήργησαν μικτά κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγλήματος ΣΔΟΕ – της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.Υ.Π.Ε.Α.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε επιχειρήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μεγάλη εταιρεία τηλεμάρκετινγκ και εμπορίας οικιακών συσκευών, το μικτό κλιμάκιο, με τη συνδρομή της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών και παρουσία εισαγγελέα, διαπίστωσε απασχόληση 38 ανασφάλιστων εργαζομένων. Όπως επισημάνθηκε, επιβλήθηκε αρχικό πρόστιμο 23.000 ευρώ, ενώ ακολουθεί λεπτομερής έλεγχος φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων, με όλες τις συνακόλουθες κυρώσεις.

Επίσης, στο στόχαστρο του μικτού κλιμακίου ΣΔΟΕ – Ε.Υ.Π.Ε.Α ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΣΕΠΕ βρέθηκαν και επιχειρήσεις φασόν στις περιοχές Πατησίων και Νέας Ιωνίας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων σε 4 επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε η απασχόληση 43 αλλοδαπών χωρίς χαρτιά. Ακόμη, συντάχθηκαν συνολικά πρόστιμα 21.500 ευρώ, ενώ συνελήφθησαν από τη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών 28 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν έφεραν μαζί τους νόμιμα έγγραφα παραμονής και εργασίας. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο έλεγχος των φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων ακολουθεί άμεσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk