Στη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στις 27 Απριλίου θα διοργανώσει αφιέρωμα στην μνήμη του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου σε συνεργασία με την οικογένεια του. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μπενάκη αλλά προς το παρόν η Ακαδημία δεν είναι σε θέση να διαθέση περισσότερες λεπτομέρειες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στις 27 Απριλίου θα διοργανώσει αφιέρωμα στην μνήμη του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου σε συνεργασία με την οικογένεια του. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μπενάκη αλλά προς το παρόν η Ακαδημία δεν είναι σε θέση να διαθέση περισσότερες λεπτομέρειες.
Από την «Αναπαράσταση» ως το «Λιβάδι που δακρύζει», οι ταινίες του Αγγελόπουλου έχουν αφήσει παντού τα ίχνη τους. Στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία «Στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στην ιστορία της Ελλάδας οι ταινίες του σήμαναν την εμφάνιση μιας άλλης ματιάς», όπως αναφέρει ο Μισέλ Γκροντάν στο κείμενό του «Αποσπάσματα για πολλαπλές αναγνώσεις του κινηματογράφου του Θόδωρου Αγγελόπουλου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk