Τσίπρας: Ψηφίστε δικομματισμό αν θέλετε να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί σας

«Συγκυβέρνηση των συνεταίρων του δικομματισμού και συνέχεια της καταστροφής, βάθεμα της φτώχιας και της εξαθλίωσης ή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και νέος Συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς» είναι το δίλημμα της κάλπης, όπως το παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην Καλαμάτα

«Συγκυβέρνηση των συνεταίρων του δικομματισμού και συνέχεια της καταστροφής, βάθεμα της φτώχιας και της εξαθλίωσης ή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και νέος Συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς» είναι το δίλημμα της κάλπης, όπως το παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην Καλαμάτα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και πάλι προσωπική επίθεση και κατά του κ. Βενιζέλου και κατά του κ. Σαμαρά.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι στέλνει επιστολές στον Μπαρόζο, για να μας δείξει ότι έχει αναπτυξιακό σχέδιο για την χώρα και πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγάλη ικανότητα για να μιλάς δύο γλώσσες ταυτόχρονα, και αυτή την ικανότητα ο κ. Βενιζέλος την έχει, και παρουσίασε σειρά αποφάσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή κρίση.

Για τον κ. Σαμαρά ο κ. Τσίπρας είπε ότι μπορεί η ανάγκη του προέδρου της ΝΔ να γίνει πρωθυπουργός να είναι καθοριστική για τον ίδιο, αλλά για όλους τους υπόλοιπους σε αυτή τη χώρα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Το νέο στοιχείο στην ομιλία του κ. Τσίπρα είναι ότι έθεσε ερωτήματα στον ελληνικό λαό, κάτι που θα συνεχιστεί και στην υπόλοιπη προεκλογική εκστρατεία του. Ειδικότερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αν την επομένη των εκλογών θέλουν περαιτέρω επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου.

«Θέλετε αύριο να σας κόψουν τις συντάξεις τις οποίες ήταν να σας κόψουν σήμερα, αλλά το ανέβαλλαν επειδή σας θεωρούν ηλίθιους; Ψηφίστε τους. Θέλετε αύριο να μάθετε πως επιμερίζονται τα μέτρα περικοπών 16 δισ., για τα οποία έχουν δεσμευτεί και γιατί αυτό σας αφορά; Ψηφίστε τους. Θέλετε αύριο να σας μειωθεί και άλλο ο μισθός; Να έρθουν και άλλα χαράτσια με στόχο ότι να μαζέψουν ότι απέμεινε στον οικογενειακό τραπεζικό σας λογαριασμό; Ψηφίστε τους».

O κ.Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι η πρώτη επιλογή ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς θα είναι να υψώσει ασπίδα προστασίας στην κοινωνία για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk