Παπαϊωάννου: Μύρισε θάλασσα

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στον νου όταν αναφερθεί η ψαροταβέρνα του Παπαϊωάννου είναι εκείνα τα πάντα άψογα ψημένα φιλετάκια μπαρμπουνιών, που έρχονται ζουμερά και τόσο νόστιμα, που νομίζεις πως γεύεσαι μαζί και τις γαριδούλες που έτρωγαν προτού τα ψαρέψουν.

Αυτά, όπως και οι καραβίδες που σερβίρονται ψητές με τον ζωμό και με τα αβγουλάκια τους ή το τέλεια βρασμένο σταμναγκάθι, ορίζουν την ταυτότητα του Παπαϊωάννου και γι’ αυτό μου φαίνεται περιττό να αναφερθώ στα άσπρα τραπεζομάντιλά του ή να αναζητήσω ελαφρυντικά για το ότι το μαγαζί δεν έχει θέα στο Μικρολίμανο.

Ε, ναι, δεν έχει θέα, αλλά έχει πρώτη ύλη με ψαριές που μετράνε μόνο ώρες, όπως έχει και ανθρώπους στην κουζίνα που γνωρίζουν τι σημαίνει σχάρα, τι τηγάνι και πόσο λίγο χρειάζεται να βράζεις τα θαλασσινά ή τις σαλάτες για να κρατάνε όλη τη νοστιμιά τους.

Δεν τρελάθηκα: Με το σέρβις που δείχνει να πελαγώνει (μεροληπτεί;), όταν εμφανιστούν στο μαγαζί οι «γνωστοί».
Πληρώνεις: 35-50 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί, ανάλογα με το ψάρι που θα παραγγείλεις.

Μυρτιδιώτισσας και Φιλίππου 5, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ. 210 4225 059 και 210 4225 069

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk