Φαήλος Κρανιδιώτης: «Ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει ως πρωθυπουργός να διαπραγματεύεται με τον κάθε γενικό γραμματέα ή υφυπουργό, όταν ο άλλος θα είναι άχρηστος, ανίκανος ή λαμόγιο για να τον αλλάξει;»

Την Πέμπτη 19/4/2012 ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθήνας μίλησε στην εκπομπή «Τα Debate της πολιτικής» και στους Άρη Ραβανό και Γιώργο Παπαχρήστο (καθημερινά 11.00-12.00)

Για την υποψηφιότητα Συμπιλίδη

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει πει ότι από φιλοτιμία και από ευθιξία παραιτήθηκε γιατί δεν είχε χάσει τη δεδηλωμένη, το θυμίζω αυτό {{{ moto }}}

Για μνημονιακή στροφή του Α. Σαμαρά

Δεν είναι μνημονιακή στροφή. Ο Αντώνης Σαμαράς έκρινε, ως υπεύθυνος ηγέτης, ως πιθανό τον κίνδυνο και έπραξε αυτό που έκρινε καλύτερο. Δεν ήθελε να ρισκάρει για το λαό, όχι για τον εαυτό του. Ο ίδιος ήξερε ότι θα είχε πολύ μεγάλα πρόσκαιρα δημοσκοπικά οφέλη, αλλά αν πήγαινε κάτι στραβά θα το χρεωνόταν. Άρα, οι συνθήκες άλλαξαν. Αυτοί που έφεραν τα πράγματα εδώ έχουν την ευθύνη και όχι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει το καλύτερο για το συμφέρον του τόπου.

Για τους διαγραφέντες από τη ΝΔ

Αντικειμενικά, η πολυδιάσπαση ωφελεί το ΠΑΣΟΚ. Όποιος ρίχνει ψήφο διαμαρτυρίας, θα την ρίχνει στην κάλπη και από κάτω θα βγαίνει πράσινη.

Για το αν θα ψηφίσει μειώσεις μισθών

Η απάντησή μου είναι όχι. Διότι, ο Αντώνης Σαμαράς έχει πει ότι εμείς θα αναζητήσουμε τα ισοδύναμα μέτρα. Η τρόικα δεν λέει πηγαίνετε να κόψετε μισθούς και συντάξεις. Αν έχεις ισοδύναμο αποτέλεσμα με άλλους τρόπους, μπορείς να το κάνεις με αυτόν τον τρόπο.

Για την αυτοδυναμία και τις κυβερνήσεις συνεργασίας

Αυτό που χρειάζεται είναι ισχυρή κυβέρνηση που να μη χρειάζεται να διαπραγματεύεται στο εσωτερικό της με τους εταίρους της και η οποία να μπορεί να παίρνει γρήγορες αποφάσεις. Μόνο οι μονοκομματικές κυβερνήσεις είναι ισχυρές, παίρνοντας σκληρές αποφάσεις εκεί που πρέπει και με μεγάλη ταχύτητα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε με μία κυβέρνηση που έχει 4 αναπληρωτές και υφυπουργούς Άμυνας. Σοβιετική Ένωση είμαστε; Για ποιο λόγο έπρεπε να γίνει αυτό; Γιατί έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να διαπραγματευτούν μεταξύ τους, να βρουν τις ισορροπίες τους. Ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει ως πρωθυπουργός μετά να διαπραγματεύεται με τον κάθε γενικό γραμματέα ή υφυπουργό, που δεν θα ανήκει στο δικό του κόμμα, να διαπραγματεύεται με τον εταίρο του όταν ο άλλος θα είναι άχρηστος, ανίκανος ή λαμόγιο για να τον αλλάξει ; Ποιο είναι το βασικό σύνθημα του κόσμου; «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και οι κλέφτες φυλακή». Εμείς έχουμε πει, μία εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο και αν κάποιοι κερδοσκόπησαν από αυτό. Πώς θα ελέγξουμε το ΠΑΣΟΚ αν είμαστε εταίροι μαζί του; {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για ενδεχόμενο συνεχών εκλογών αν δεν βγει η ΝΔ αυτοδύναμη

Θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Γιατί ποιός είπε ότι απαγορεύεται να το κάνουμε αυτό γιατί θα καταρρεύσει το σύμπαν; Αυτό είναι ένα ιδεολόγημα, μια ανοησία.

Για τις υποψηφιότητες Δούκα και Μπασιάκου

Οι άνθρωποι αυτοί δεν καταδικάστηκαν για κάτι. Τέλειωσε η υπόθεση. Το «ηθικό και νόμιμο» που είχε πει ο κ. Βουλγαράκης είναι μία βαρύτατη πολιτική συμπεριφορά η οποία έβλαψε την παράταξη. Ακόμα συναντάω ανθρώπων που μου το «κοπανάνε», μου το λένε συνέχεια.

Για τους … ντιντίδες

Δεν έχω αναφερθεί σε πρόσωπα, όπως κάνατε εσείς προηγουμένως, εγώ έχω αναφερθεί σε πολιτικές συμπεριφορές και κυρίως σε συμπεριφορές που υποστηρίζουν την ανθρωποφαγία του φιλελευθερισμού και δεν έχουν πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η βάση της παράταξής μας στην συντριπτική της πλειοψηφία είναι κοινωνικά φιλελεύθερη, λαϊκή και πατριωτική και δεν πιστεύει στο να αυτορυθμίζονται οι αγορές ούτε, βεβαίως, πιστεύει σε αυτό που βαφτίζεται ως νεοφιλελευθερισμός και στην πράξη δεν είναι τίποτε άλλο παρά προσωπικές δημόσιες σχέσεις που κάποιοι βαφτίζουν με κάποιες ιδέες ή διαφοροποιούνται για τη διαφοροποίηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk