Στο πειθαρχικό ορθοπεδικός του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Με το ένα πόδι έξω από το ΕΣΥ βρίσκεται γιατρός του Νοσοκομείου της Καλαμάτας ο οποίος κατηγορείται για προκλητή προμήθεια χειρουργικών υλικών. Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρ. Λοβέρδος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενημερώθηκε για την περίπτωση του διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής, ο οποίος σύμφωνα με πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κατηγορείται για προκλητή προμήθεια διαφόρων υλικών χειρουργείου, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του Νοσοκομείου

Με το ένα πόδι έξω από το ΕΣΥ βρίσκεται γιατρός του Νοσοκομείου της Καλαμάτας ο οποίος κατηγορείται για προκλητή προμήθεια χειρουργικών υλικών.

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρ. Λοβέρδος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενημερώθηκε για την περίπτωση του διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής, ο οποίος σύμφωνα με πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κατηγορείται για προκλητή προμήθεια διαφόρων υλικών χειρουργείου, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του Νοσοκομείου.
Κατόπιν τούτου, ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή, να παραπεμφθεί ο γιατρός στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης.
Την ίδια στιγμή, το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση με τη σπατάλη ορθοπαιδικού υλικού στο Νοσοκομείο της Εδεσσας. Σύμφωνα με τον διοικητή της 1ης και της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Α. Μουσιώνη, το Νοσοκομείο υπέστη ζημία ύψους 1.800.000 ευρώ.
Τα ευρήματα του ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) έχουν ήδη αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Έδεσσας και οι εμπλεκόμενοι έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά. Όπως ανέφερε ο κ. Μουσιώνης, θα αναζητηθούν αστικές ευθύνες για το σύνολο των εταιρειών και των στελεχών του Νοσοκομείου που εμπλέκονται στην υπόθεση, ώστε να επιστραφεί άμεσα το ποσό των 1.800.000 στο Νοσοκομείο.
Ο έλεγχος από τους επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ έγινε με σκοπό να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν ή όχι οι ενδείξεις χρήσης ορθοπαιδικού υλικού στο νοσοκομείο Έδεσσας, με αφορμή την άρνηση του ΙΚΑ να πληρώσει τη δαπάνη γι αυτά τα υλικά.

Τα ευρήματα του ελέγχου επιβεβαίωσαν ότι οι προμήθειες γίνονταν με τις νόμιμες συμβατικές τιμές, αλλά έδειξαν ότι το Νοσοκομείο ζημιωνόταν οικονομικά από την υπερβολική χρήση υλικών τα οποία δεν συνέβαλαν στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών. Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί κατά τα έτη 2007-2009 σε όλα τα Νοσοκομεία που ελέγχθηκαν.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη με καθυστέρηση έξι ετών, επειδή κατά τη διάρκεια της έρευνας έληξε η θητεία τού επικεφαλής της ομάδας ελέγχου κ. Αθ. Βλάχου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk