Προεκλογική τηλεοπτική αμηχανία

Παρά το αίτημα των μικρών κομμάτων για ισόποση κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου ανεξάρτητα από την κοινοβουλευτική δύναμη, τα μεγάλα κόμματα δε συμφώνησαν. Αντιθέτως, οι εκπρόσωποί τους κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής εξέφρασαν την επιθυμία τους να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία. Δηλαδή 75% οι «μεγάλοι» και 25% οι «μικροί».

Παρά το αίτημα των μικρών κομμάτων για ισόποση κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου ανεξάρτητα από την κοινοβουλευτική δύναμη, τα μεγάλα κόμματα δε συμφώνησαν. Αντιθέτως, οι εκπρόσωποί τους κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής εξέφρασαν την επιθυμία τους να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία. Δηλαδή 75% οι «μεγάλοι» και 25% οι «μικροί». Ο παλαιοκομματισμός καλά κρατεί. Όσον αφορά τα περίφημα debate, αυτά θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες, δίχως να αναμένονται εκπλήξεις, ενώ οι δημοσκοπήσεις ολοκληρώνουν την συντομότατη πορεία τους την ερχόμενη Πέμπτη. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα των exit polls. Τα ταμεία των καναλιών είναι άδεια και τα ποσά των δεκάδων χιλιάδων ευρώ που δίνονταν άλλες χρονιές προς εξασφάλιση των προβλέψεων των αποτελεσμάτων δεν θα δοθούν φέτος. Αντιθέτως μελετάται σύμπραξη των καναλιών αλλά και των εταιρειών που τα πραγματοποιούν ώστε να μειωθεί το κόστος.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η σχετική αμηχανία τόσο των εκπομπών όσο και των προσκεκλημένων τους, μια αμηχανία που συνδέεται με τη δυσαρέσκεια, την δυσπιστία, αλλά κυρίως από την απογοήτευση του κόσμου απέναντι στον πολιτικό σύστημα λόγω των όσων έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας. Αυτές οι εκλογές θα είναι διαφορετικές. Τουλάχιστον τηλεοπτικά. Οι «σκουριασμένες» αντιλήψεις συγκρούονται με τη νέα τάξη πραγμάτων. Τα φώτα και οι τόνοι χαμηλώνουν, τα παράθυρα συρρικνώνονται, τα πάνελ επανδρώνονται προσεκτικά, ενώ οι λεγόμενες «φίρμες» εμφανίζονται «ψυχραιμότερες».

Το τηλεοπτικό βήμα που κάποτε θεωρείτο σκαλί για την επιτυχία πλέον μπορεί να αποδειχθεί μονοπάτι για το γκρεμό. Μία λάθος τοποθέτηση, μία συμπεριφορά που θυμίζει το κακό παρελθόν μπορεί να στιγματίσει πολιτικούς, αλλά και δημοσιογράφους. Άλλωστε το κίνημα των αγανακτισμένων τηλεθεατών ουδέποτε αποδυναμώθηκε. Αντιθέτως τροφοδοτούμενο καθημερινά από ανοησία εξοργίζεται ολοένα και περισσότερο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk