Συνεχίζονται οι μειώσεις προσωπικού, μισθών και παροχών

Συνεχίζονται οι μειώσεις του προσωπικού, μισθών, παροχών, ενώ έχει αυξηθεί το ποσοστό των επιχειρήσεων που δίνει κατώτατο μικτό μισθό μικρότερο των 1.000 ευρώ σε νεοπροσληφθέντες με πτυχίο ή μεταπτυχιακό σε σύγκριση με το τελευταίο 3μηνο του 2011

Συνεχίζονται οι μειώσεις του προσωπικού, μισθών, παροχών, ενώ έχει αυξηθεί το ποσοστό των επιχειρήσεων που δίνει κατώτατο μικτό μισθό μικρότερο των 1.000 ευρώ σε νεοπροσληφθέντες με πτυχίο ή μεταπτυχιακό σε σύγκριση με το τελευταίο 3μηνο του 2011, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δεύτερης έρευνας HR Pulse, που διενεργεί η ICAP People Solutions με τα τελευταία στοιχεία της αγοράς.

Πρόκειται για μια τριμηνιαία ηλεκτρονική έρευνα που καταγράφει άμεσα τον παλμό και τις εξελίξεις στον χώρο της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.Τα αποτελέσματα της πρώτης αναφοράς περιλαμβάνουν τις απαντήσεις που καταχωρήθηκαν μέχρι το τέλος Μαρτίου 2012.

Παράλληλα, η έρευνα επισημαίνει ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων διατηρεί ή και αυξάνει τη δαπάνη για την εκπαίδευση, ιδίως αυτήν που σχετίζεται άμεσα με την εργασία.

Επίσης, στο σύνολο των εταιρειών παρατηρείται μεγαλύτερη αξιοποίηση του ΛΑΕΚ, αυξάνεται η επένδυση των τμημάτων HR στην τεχνολογία, ενώ πολλαπλασιάζονται οι εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης των εργαζομένων

Ο κ. Γ. Χάρος, εκτελεστικός διευθυντής ICAP People Solutions, δήλωσε σχετικά ότι «ενδιαφέρον εξακολουθούν να παρουσιάζουν οι δείκτες ανθρώπινου δυναμικού (HR Metrics) που συλλέγονται συστηματικά, ενώ διαπιστώνουμε τάσεις κατ ιδίαν συγκριτικής συλλογής HR metrics, γεγονός ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην χώρα μας.

Η ανταπόκριση της αγοράς στηνέρευνα αυτή για θέματα ανθρώπινου δυναμικού ήταν πολύ θετική και μάλιστα αυξήθηκε το ποσοστό των διεθνών εταιρειών που συμμετείχαν σε αυτήν. Η έρευνα αυτή έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό σε μία καθημερινότητα των επιχειρήσεων που αλλάζει και που η συντεταγμένη πληροφόρηση θα συμβάλει στην ορθή λήψη αποφάσεων.

Οι επαγγελματίες του ανθρώπινου δυναμικού έχουν την ανάγκη να γνωρίζουν τί συμβαίνει δίπλα τους και γύρω τους ώστε να μπορούν να λαμβάνουν έγκαιρα σημαντικές αποφάσεις και να τεκμηριώνουν τις επιλογές τους.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk