«Εξυπνα» κινητά με επεξεργαστές Intel μέσα στο β΄τρίμηνο του 2012

Το δεύτερο τρίμηνο του 2012 θα αρχίσουν να διοχετεύονται στην αγορά τα πρώτα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα με επεξεργαστές της Ιntel, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τσιπ για PC.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2012 θα αρχίσουν να διοχετεύονται στην αγορά τα πρώτα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα με επεξεργαστές της Ιntel, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τσιπ για PC.

Η Intel από το 2009 προμηνύει την είσοδό της σε μια αγορά που μεγεθύνεται με ταχείς ρυθμούς εν απουσία της και το 2010 είχε επιδείξει ένα smartphone κατασκευασμένο από την LG με επεξεργαστή Moorestown, το οποίο όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Αυτή τη φορά, το πρώτο smartphone, με τσιπ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας όπως απαιτείται, θα κυκλοφορήσει στην Κίνα από την Lenovo τον Μάιο, όπως είχε υποσχεθεί η εταιρεία από το βήμα της μεγαλύτερης έκθεσης ηλεκτρονικών, CES 2012, νωρίτερα φέτος.

Ο Πολ Οτελίνι ανακοίνωσε έσοδα τριμήνου 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και προσδοκά ακόμα περισσότερο το δεύτερο τρίμηνο του έτους χάρη στα smartphone με Intel Inside, τα Ultrabook με Ivy Bridge και τις τρισδιάστατες πύλες τους αλλά και τους διακομιστές στην υπηρεσία του cloud.

H Intel ανακοίνωσε έσοδα 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια και κέρδη 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2012. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναφερόμενος στα σχέδια της Intel για το επόμενο τρίμηνο είπε ότι υπάρχει χώρος και για τα δικά της τσιπ στην αγορά των smartphone παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κατακλύζεται από τσιπ ARM. «Μπορεί να χρειαστεί χρόνος, αλλά θα γίνει», είπε ο Οτελίνι.

Πάντως, το πρώτο smartphone με Intel Inside θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ινδία. To Xolo X900 κατασκευής Lava International θα φέρει τον Intel Z2460, ένα τσιπ (με έναν πυρήνα) χρονισμένο στα 1,6GHz. Σύμφωνα με την Intel, o Z2460 παρέχει αυτονομία 8 ωρών για ομιλία σε 3G, 6 ωρών για ποκωδικοποίηση βίντεο υψηλής ανάλυσης ή 5 ωρών για πλοήγηση στο Ίντερνετ μέσω 3G. Σε κατάσταση αναμονής, η αυτονομία του θα φτάνει τις 14 ημέρες (ώρες).

H Intel σε τμήμα αφιερωμένο στα smartphone στον δικτυακό της τόπο υπόσχεται τσιπ-αστραπή, χάρη στα οποία ο χρήστης δεν θα αντιλαμβάνεται καμία καθυστέρηση κατά την πλοήγηση στο Ίντερνετ, στην απόκριση των μικροεφαρμογών που θα τρέχει σε αυτά ή στην ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών app ( multitasking).

Επίσης, αναφέρεται στην ταχύτητα απόκρισης της κάμερας που θα έχουν τα τηλέφωνα με Intel Inside και συγκεκριμένα σε κάμερα 8Mpixel με ταχύτητα λήψης 10 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο. «Η προηγμένη κάμερα HD υποστηρίζει τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο στα 1080p,συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μηδενίζει την καθυστέρηση του κλείστρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ενθουσιώδεις είναι επίσης ο λόγος για την αναπαραγωγή γραφικών, γραφικά που υπόσχεται ότι θα μας αφήσουν «με το στόχα ανοικτό». Επίσης, τα smartphone με Intel Inside θα υποστηρίζουν βίντεο σε 3D. Τέλος, διευκρινίζεται ότι τα smartphone με τσιπ της Intel θα βασίζονται στο Android OS.ανεξαρτήτως συνθηκών. Το συνοδευτικό προηγμένο λογισμικό βελτιώνει την αναγνώριση προσώπου κατά τη λήψη, βελτιώνει τη λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μηδενίζει την καθυστέρηση του κλείστρου, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης, τα smartphone με Intel Inside θα υποστηρίζουν βίντεο σε 3D. Τέλος, διευκρινίζεται ότι τα smartphone με τσιπ της Intel θα βασίζονται στο λειτουργικό συστημα Android (Android OS).

Η Intel έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας και με άλλους κατασκευαστές, όπως η Lenovo και η Motorola. Τον Μάιο 2012 αναμένεται το Κ900, το πρώτο smartphone με Intel Medfield, όπως είναι ευρύτερα γνωστοί οι Intel Z2460.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk